Wil jij meer leren over de in en outs binnen de paardensport? Kom luisteren naar de speedclasses in het promodorp!

Speedclasses zijn korte activiteiten (15 min) die voor iedereen, van jong tot oud. Bij iedere speedclass krijg je tips en tricks van een specialist uit de paardensport.

Kort en laagdrempelig, maar toch veel informatie opdoen? Zorg dat je dit niet mist! De speedclasses vinden plaats onder de stretchtent in het promodorp in de pauzes van het hoofdpiste programma.

Programma speedclasses

Zaterdag
25 mei
14.00 uur Romy FromaOmgaan met wedstrijdspanning
17.45 uur 2Fit HorsesUitleg over hoe jezelf je hoofdstel bij je paard correct kan hangen.
Zondag
26 mei
 
13.45 uur 2Fit HorsesUitleg over waarom het kopstuk zoveel invloed heeft.
15.15 uur KWPNUitleg over waarom het kopstuk zoveel invloed heeft.

Speedclasses

2FitHorses is gespecialiseerd in het ‘op-maat-maken’ van anatomische hoofdstellen en singels. Met ons unieke concept creëren we verbinding tussen ruiter en paard waarbij het paard de ruimte en vrijheid krijgt om optimaal te bewegen!
Om dit te bereiken hebben wij onze eigen 2Fit hoofdstel- en singellijnen ontwikkeld. Het 2Fit hoofdstel wordt samengesteld uit verschillende componenten zodat we voor ieder paard een passende (maatwerk)oplossing hebben, gemaakt van de allerbeste kwaliteit leer.


  • OMGAAN MET WEDSTRIJDSPANNING – door Romy van Dijk – Froma

Met plezier paardrijden, vanuit passie volgt prestatie. Kortom het niet kijken naar de problemen, maar kansen zien en de sprong wagen. Dat is wat Romy van Dijk – Froma graag toepast tijdens haar coaching. Lekker gedreven, enthousiast met een verfrissende vraag voor zelfreflectie.  Of voor het opbouwen van vertrouwen door middel van een optimale voorbereiding.

Omgaan met wedstrijdspanning is het profiteren van energie die de spanning met zich meebrengt. Hoe? Romy daagt je graag uit tijdens deze interactieve speedclass. Tot zaterdag!


“In deze speedclass leer je bekken en lage rug oefeningen voor een dynamische houding & zit, zodat je subtielere en effectievere zithulpen kan geven.

Onder het motto: “Fit paard, fitte ruiter”, leer je in deze speedclass enkele bal (stabiliteit)oefeningen voor ruiters.”


  • Marian Dorresteijn vanuit KWPN: Functioneel exterieur, noodzakelijk voor een goede basis van een “Happy Atlete””

Marian Dorresteijn: Grand Prix amazone, fokster, instructrice en ze was negen jaar lid van de KWPN Hengstenkeuringscommissie. “Functioneel Exterieur zijn de uiterlijke kenmerken van de bouw . Als je je bewust bent van de bouw van een paard, kun je de training op de juiste manier uitvoeren”