Dinja van Liere herovert Nederlandse titel dressuur

geplaatst in: Uncategorized | 0

TeamNL-amazone Dinja van Liere (Uden) heeft de nationale dressuurtitel op het hoogste niveau weer in haar bezit. Vorig jaar moest ze die afstaan aan Marlies van Baalen (Brakel), die nu derde werd. Het zilver ging naar Emmelie Scholtens (Gorinchem) met de hengst Indian Rock. Girl power op het NK-podium, waar Hans Peter Minderhoud en Edward Gal op de plaatsen vier en vijf eindigden. “Vandaag voel ik me even helemaal koningin”, aldus Van Liere.

Marten Luiten scoort hattrick bij NK U-25

geplaatst in: Uncategorized | 0

Marten Luiten won met Fynona zijn derde nationale titel op rij bij het NK Dressuur in de klasse U-25, de Grand Prix voor deelnemers tot 25 jaar. Eerder was hij al twee keer de beste bij de Young Riders en een keer bij de Junioren. Een ongekend succes voor de 22-jarige, sympathieke Groninger, die in Ermelo gevolgd werd door een filmploeg voor een maandelijkse uitzending van De wereld van Luiten. Maar geen sterallures bij ruiter, die het steeds weer beter wil doen.

Micky Schelstraete wint haar eerste titel, bij de Young Riders

geplaatst in: Uncategorized | 0

e negentienjarige Micky Schelstraete zegt in shock te zijn nadat ze haar eerste titel wint. De beste van de Young Riders rijdt haar merrie Venicia OLD pas sinds november. Tessa Kole en de goed bewegende Hexagon’s King Robert gaan met het zilver terug naar Zeeland. Eline Anker en haar KWPN-hengst In Style eindigden de titelstrijd op de bronzen positie.

Leerzame momenten tijdens ‘Train samen naar de top’

geplaatst in: Uncategorized | 0

Tijdens het NK Dressuur kregen ruiters dit jaar de kans om deel te nemen aan een exclusief trainingsprogramma ‘Train samen naar de top’ mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Onder begeleiding van KNHS Talententeamlid en tweevoudig Nederlands kampioen U25, Marten Luiten en Romy van Dijk-Froma, ervaren springamazone en toegewijde coach voor ruiters, kregen de ruiters leerzame tips en nuttige informatie die zij direct in de praktijk konden toepassen.

Droom komt uit voor Dominque van Dalsen met goud bij Junioren

geplaatst in: Uncategorized | 0

Het NK Junioren kende een overtuigende winnares in Dominique van Dalsen met haar imponerende Just Johnson Forêt. Ze wonnen beide proeven van het kampioenschap. Yasmin Westerink werd gehuldigd met het zilver en Esmee Boers met het brons. “Dit is een droom die uitkomt”, lacht Dominique in haar tweede jaar bij de junioren.

Goud voor Diederik van Silfhout in Lichte Tour

geplaatst in: Uncategorized | 0

Nadat Diederik van Silfhout in het eerste onderdeel van het KNHS kampioenschap Lichte Tour als vierde eindigde, ging er in de kür op muziek een grote schep bovenop. Hierin reed de ruiter uit Lunteren de imposante hengst Las Vegas (v. Ferdeaux) met de topscore van 77,700% naar de overwinning wat in het kampioenschap goed was voor de gouden medaille. Marieke van der Putten kreeg het zilver omgehangen en het brons ging naar Thalia Rockx.

Dinja van Liere aan de leiding in brede kopgroep

geplaatst in: Uncategorized | 0

Een grote groep waarin praktisch de volledige Nederlandse top aanwezig was, zorgde in het eerste onderdeel van het NK Senioren voor prachtige sport. In de Grand Prix Spécial reed Dinja van Liere met Hermès N.O.P. (v. Easy Game) naar de hoogste score. Zij wordt gevolgd door Marlies van Baalen met Habibi DVB N.O.P. (v. Blue Hors Don Schufro) en Emmelie Scholtens met Indian Rock (v. Apache).

Queens grootste ster in viertallencompetitie

geplaatst in: Uncategorized | 0

Na de voorselectie van de viertallencompetitie mochten vijf teams op het toneel van het NK Dressuur strijden in de finale. In de hoofdpiste reden alle teams een prachtige kür op muziek waarbij de leukste, vrolijkste en mooiste creaties voorbij kwamen. Als winnaar kwam viertal Queens uit de bus.