Sissi Gijsen duidelijke winnaar observatie pony’s

geplaatst in: Uncategorized | 0

Sissi Gijssen en haar opvallende schimmel New Star 8 hebben op het NK Dressuur de beide proeven van de observatiewedstrijd bij de pony’s gewonnen. “Dat had ik niet aan zien komen. De uitslag is heel goed voor mij. New Star 8 is een super pony”, vertelt Sissi trots. De wedstrijd was de tweede observatiewedstrijd voor de top van de ponydressuur op weg naar het EK later deze zomer deze rubriek word gesponsord door ACB Dressuur.

“Ik had niet aan zien komen dat het zo’n succes zou worden. De allerbesten rijden hier dus het was spannend hoe de uitslag zou zijn. De uitslag is heel goed voor mij. New Star 8 is een super pony. Ik kan me geen betere wensen. Hij doet het altijd voor me. Vorig jaar heb ik ook al een EK gereden met hem. Dat was een hele happening voor de eerste keer. Nu wil ik mijn laatste jaar bij de pony’s graag afsluiten met het EK”, vertelt de 15-jarige 4-Havo scholiere over haar plannen.

Sissi Gijsen (NED) – New Star 8 NK Dressuur 2024 © DigiShots

De tweede plaats in de observatie was voor Esmae Niessen en Standgaards Do it my way die tweede werden op donderdag en derde in de Kür op Muziek op vrijdag. Isabella Karajkovic stond na de beide proeven op de derde trede van het podium en liet de champagne ook knallen. Met First Hummer eindigde Isabella op de tweede plaats in de Kür en op de derde plaats op donderdag.

Bondscoach Loes Corsel heeft dit jaar voor het eerste de ponyruiters onder haar hoede. Op het NK in Ermelo werd de tweede observatie verreden. “De eerste in Tolbert kwam wat vroeg en viel wat in het water. Deze observatie in Ermelo geeft mij meer informatie. Deze groep heeft fantastisch gereden. Ik ben heel trots op de meiden. De volgende observatie is in Houten. Dan valt het oordeel wie er mee gaan naar het EK eind juli in Opglabbeek.”

Uitslag observatie Ponies powered by ACB Dressuur

1. Sissi Gijssen, New Star 8, 148.974
2. Esmae Niessen, Standgaards Do it my way, 143.933
3. Isabella Karajkovic, First Hummer, 143.617

Klik hier voor de totaaluitslag van de observatie

Klik hier voor de uitslag van de Kür op Muziek