Micky Schelstraete wint haar eerste titel, bij de Young Riders

geplaatst in: Uncategorized | 0

Micky Schelstraete wint haar eerste titel, bij de Young Riders

De negentienjarige Micky Schelstraete zegt in shock te zijn nadat ze haar eerste titel wint. De beste van de Young Riders rijdt haar merrie Venicia OLD pas sinds november. Tessa Kole en de goed bewegende Hexagon’s King Robert gaan met het zilver terug naar Zeeland. Eline Anker en haar KWPN-hengst In Style eindigden de titelstrijd op de bronzen positie.

Micky Schelstraete – Venicia OLD. NK Dressuur 2024. © DigiShots

Net als bij de junioren won de kampioene bij de Young Riders, Micky Schelstraete, beide proeven van het NK en het goud. Met de chique, kwaliteitsvolle merrie Venicia OLD veroverde de Brabante amazone haar eerste titel. In 2022 pakte ze zilver bij het NK Junioren. De 19-jarige kan haar geluk dan ook niet op. “Ik ben helemaal in shock. Dit had ik echt niet verwacht. Ik ben zo trots.”

Micky rijdt haar merrie Venicia OLD pas sinds november. “Het is een heel fijn paard. Haar karakter is een 10. Het is een plezier om elke dag met haar te werken. Venicia is door Anika Korte in Duitsland opgeleid. Dat heeft ze heel goed gedaan. Het was opstappen en wegrijden toen ik haar kreeg. Venicia had al deelgenomen aan het Bundeschampionat en aan de WK-selecties.”

Qua resultaten staat het er goed voor voor Schelstraete. “We hebben de eerste twee observaties gewonnen, nu het NK en dan hoop ik dat ik naar Rotterdam mag. Dat is de laatste observatie en dan hoop ik geselecteerd te worden voor het EK.”

Micky Schelstraete – Venicia OLD. NK Dressuur 2024. © DigiShots

Tessa Kole had twee paarden mee naar het NK Junioren. De Zeeuwse veroverde met Hexagon’s King Robert het zilver en was ze zaterdag derde in de openingsproef. “Heel blij mee. Gisteren waren ze alle twee super. Ik rijd King Robert al drie jaar. Ik ken hem heel goed. Het is een super goed paard met drie hele goede gangen. Nu vallen de oefeningen ook een beetje op zijn plek. Ik ga zien of het een EK wordt. Dat zal mijn eerste worden. Dat maakt het niet extra spannend. Als mijn paard maar goed loopt, dan ben ik al blij.”

Tessa Kole – Hexagon’s King Robert NK Dressuur 2024. © DigiShots

De bronzen medaille in het kampioenschap was voor Eline Anker en de KWPN-hengst In Style, die ze afgelopen winter overnam van Renate van Uytert en al meerdere successen boekte. In de eerste proef plaatsen de juryleden de combinatie als nummer twee. In de finaleproef behaalden ze de vierde plaats achter titelverdedigers Robin Heiden en Gasmonkey, die in de eindstand vierde staan.

“Ik ben heel tevreden over de prestaties van de Young Riders”, vertelt bondscoach Monique Peutz-Vegter. “Ook bij de junioren hadden we een hele mooie kopgroep. Er is echt kwaliteit van rijden en als je ziet hoe mooi deze amazones en ruiters aan het rijden zijn en zo fijngevoelig, is dat mooi. En een stel fijne paarden. Dat helpt ook mee. De combinatie doet het hem. We gaan er nog even hard tegenaan en dan ziet het er denk ik goed uit voor het EK. De junioren hebben die de laatste week van juli in Opglabbeek en de Young Riders en U25 gaan daarvoor naar Sint Margareta in Oostenrijk, een week eerder.”

Podium Young Riders 1. Micky Schelstraete – Venicia OLD, 2. Tessa Kole – Hexagons King Robert, 3. Eline Anker – In Style NK Dressuur 2024. © DigiShots

Uitslag NK Young Riders, Plospan prijs

  1. Micky Schelstraete (Gemonde), Venicia OLD (v.Vivaldi), 147.804
  2. Tessa Kole (Hansweert), Hexagon’s King Robert (v.Capri Sonne), 146.134
  3. Eline Anker (Linschoten), In Style (v.Eyecatcher), 144.867

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de uitslag van de Kür op Muziek

Foto’s door Digishots