Marten Luiten wint eerste onderdeel U25

geplaatst in: Uncategorized | 0
Marten Luiten – Fynona NK Dressuur 2024© DigiShots

Marten Luiten is sterk begonnen aan het Nederlands kampioenschap U25 gesponsord door Höveler & Equinova. Met zijn merrie Fynona (v. Ampère) reed het drievoudig KNHS Talent van het Jaar in het eerste onderdeel naar de winnende score van 71,667%. Daarmee heeft de regerend Nederlands kampioen de eerste stap gezet richting zijn derde U25-goud op rij.

“Ik ben vooral over het tweede deel van de proef ontzettend tevreden. Eigenlijk begon ik best goed maar in het lijntje met de piaffe en passage hadden we even een miscommunicatie. Maar ik ben heel blij, dat ondanks dat je dan heel even niet op één lijn ligt, Fynona rustig bleef en we de rest van de proef toch heel goed konden vervolgen. Daarbij kwam de galop heel goed uit de verf”, vertelt Marten Luiten over zijn proef.

Marten won met Fynona zowel in 2022 als in 2023 goud bij de U25 en kan daar dit jaar zijn derde titel aan toevoegen. Toch voelt hij daardoor geen extra druk. “Eigenlijk doet dat niets met me. Ik zat toevallig laatst op de website van het NK Dressuur te kijken en als je dan ziet dat Anky en Edward al ongeveer tien keer achter elkaar in dat rijtje worden genoemd, dan denk ik: volgens mij hoef ik nog geen druk te voelen bij twee keer of eventueel drie keer op rij”, vervolgt Marten lachend. “Ik ben vooral gefocust op het seizoen en dat het weer verder verbetert.”

Morgen staat als tweede onderdeel van het kampioenschap de kür op muziek op het programma. “Ik heb heel veel zin in de kür en heb nog wat kleine dingen aangepast. Heel leuk om te kijken hoe dat uit de verf gaat komen. Ik wilde eigenlijk dit seizoen richting het EK nog wat dingetjes in de kür veranderen en het is mooi als je dat hier op het NK in de ring kan proberen.”

Sophie Reef – Charming Lady 2 NK Dressuur 2024. © DigiShots

Naast Marten Luiten met Fynona scoorden nog twee combinaties boven de 71%. Sophie Reef en Charming Lady (v. Painted Black) staan met 71,128% op de voorlopige tweede plaats. Rowena Weggelaar en Don Quichot (v. United) werden met 71,103% derde in dit eerste onderdeel.

Rowena Weggelaar – Don Quichot. NK Dressuur 2024. © DigiShots
  1. Marten Luiten, Fynona (v. Ampère), 71.667%
  2. Sophie Reef, Charming Lady (v. Painted Black), 71.128%
  3. Rowena Weggelaar, Don Quichot (v. United), 71.103%

Bekijk hier de hele uitslag.