Leerzame momenten tijdens ‘Train samen naar de top’

geplaatst in: Uncategorized | 0

Tijdens het NK Dressuur kregen ruiters dit jaar de kans om deel te nemen aan een exclusief trainingsprogramma ‘Train samen naar de top’ mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Onder begeleiding van KNHS Talententeamlid en tweevoudig Nederlands kampioen U25, Marten Luiten en Romy van Dijk-Froma, ervaren springamazone en toegewijde coach voor ruiters, kregen de ruiters leerzame tips en nuttige informatie die zij direct in de praktijk konden toepassen.

Janine Bos Train Samen naar de top – NK Dressuur 2024 ยฉ DigiShots

De focus van de sessie lag op zowel de training van ruiter als paard. Naast de oefeningen met de paarden werd er ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van de ruiters zelf. Jade Reinders, een expert op het gebied van ruiterfitheid, hielp de ruiters om meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung te bereiken, zowel op de grond als in het zadel.

Train samen naar de top. NK Dressuur 2024. ยฉ DigiShots

Op zaterdag tijdens het NK Dressuur stond er een bijzondere clinic gepland. Romy en Marten ging samen met drie deelnemers van het trainingsprogramma ‘Train samen naar de top’ aan de slag om de geleerde technieken toe te passen in de ring. Hierbij namen zij niet alleen de ruiters, maar ook het publiek mee in de onderwerpen van trainen met je paard tot mentale coaching en persoonlijke ontwikkeling.ย 

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

Train samen naar de top NK Dressuur 2024 ยฉ DigiShots