Goud voor Diederik van Silfhout in Lichte Tour

geplaatst in: Uncategorized | 0

Nadat Diederik van Silfhout in het eerste onderdeel van het KNHS kampioenschap Lichte Tour als vierde eindigde, ging er in de kür op muziek een grote schep bovenop. Hierin reed de ruiter uit Lunteren de imposante hengst Las Vegas (v. Ferdeaux) met de topscore van 77,700% naar de overwinning wat in het kampioenschap goed was voor de gouden medaille. Marieke van der Putten kreeg het zilver omgehangen en het brons ging naar Thalia Rockx.

Diederik van Silfhout – Las Vegas NK Dressuur 2024. © DigiShots

“Gisteren was ik niet helemaal tevreden. Las Vegas liep eigenlijk wel een goede proef maar er zaten teveel slordigheidjes in en hij was net niet helemaal scherp genoeg. Dat deed hij er vandaag dubbel en dwars bij dus ik ben helemaal gelukkig. In de kür was hij echt scherp, de pirouettes waren mooi klein, hij draafde goed, de wissels waren mooi en hij was mooi ontspannen in het stappen. Ik heb eigenlijk niet veel meer te wensen op dit moment”, vertelt Diederik van Silfhout die een uiterst succesvol NK Dressuur beleefde nadat hij vrijdag ook al gehuldigd werd tot kampioen in het ZZ-Zwaar.

Marieke van der Putten leverde een zeer constante prestatie. Zij werd met Kuvasz RS2 (v. Glamourdale) in beide onderdelen tweede, in de Prix St. Georges met 72,745% en in de kür met 76,508%. Dat was goed voor de zilveren medaille in het kampioenschap.

Hoewel Thalia Rockx in beide onderdelen buiten de top drie eindigde, leverde ook zij een constante prestatie. In de Prix St. Georges noteerde de amazone met de thuisgefokte merrie Koko Jr de la Fazenda (v. Glock’s Toto Jr) de vijfde score van 71,912%, in de kür op muziek dansten ze met 74,792% naar de vierde plek waarna de amazone de derde trede van het podium mocht beklimmen.

  1. Diederik van Silfhout, Las Vegas, 149.857
  2. Marieke van der Putten, Kuvasz RS2, 149.253
  3. Thalia Rockx, Koko Jr de La Fazenda, 146.704

Bekijk hier de uitslag.

Foto’s door Digishots.