Droom komt uit voor Dominque van Dalsen met goud bij Junioren

geplaatst in: Uncategorized | 0

Het NK Junioren kende een overtuigende winnares in Dominique van Dalsen met haar imponerende Just Johnson Forêt. Ze wonnen beide proeven van het kampioenschap. Yasmin Westerink werd gehuldigd met het zilver en Esmee Boers met het brons. “Dit is een droom die uitkomt”, lacht Dominique in haar tweede jaar bij de junioren.

Van Dalsen imponeerde op het NK Junioren met twee overwinningen en een totaalresultaat van 148.156 punten. Daarmee won ze haar eerste goud na meerdere zilveren en bronzen medailles in haar loopbaan.“Dit is een droom die uitkomt”, begint Dominique van Dalsen enthousiast. “Jarenlang heb ik als klein meisje gekeken naar mensen die op de hoogste trede van het podium stonden en nu ik er zelf op mag gaan staan is dat wel een droom die uitkomt. Dit is mijn tweede jaar bij de junioren. Vorig lag de focus echt op mijn pony Sky waarmee ik toen naar het EK mocht. Dit jaar ben ik met de volle honderd procent gaan focussen op Johnny bij de junioren. Dat ging met heel veel ups en downs. Dan is het wel heel fijn dat het steeds beter gaat. Zeker hier op het NK.”

Dominique van Dalfsen – Just Johnson Foret. NK Dressuur 2024. © DigiShots

Wat is het doel van de 16-jarige? “Ik hoop de EK-observaties goed uit te rijden en dat ik Johnny nog meer kan verbeteren. Dan ga ik wel zien welke keuze Monique Peutz, de bondscoach, gaat maken. Hopelijk zit ik in het team. Dat zie ik dan wel weer.”

Dominique heeft lovende woorden over haar paard Just Johnson Forêt, het fokproduct van Marian Dorresteijn en Hennie Broekhuizen, die uit de moeder Balalei Ka ook Mauricio fokten die met Michael Ruijgrok zesde werd in het kampioenschap ZZ-Zwaar. “Hij is nu tien jaar oud en heel groot. Hij is 1.84m en ontzettend lief. Hij heeft een perfecte instelling, zal me nooit laten zitten en is altijd aan. Door deze wedstrijd leer ik hem steeds beter kennen. Ik rijd hem nu anderhalf jaar. Hij is eerder door Skylar Bos gereden.”

Yasmin Westerink – Amphitryon. NK Dressuur 2024. © DigiShots

Het zilver ging naar Yasmnin Westerink die met Amphtiryon tweede werd in de Kür op Muziek en derde in het eerste onderdeel op zaterdag. Esmee Boers reede Kiki G naar de bronzen medaille. Ze begonnen het NK op de vierde plaats en dankzij de derde plaats in de finale werd het de derde plaats.

Esmee Boers – Kiki G. NK Dressuur 2024. © DigiShots

Uitslag NK Junioren, Sebo Interior & Equipage prijs

  1. Dominique van Dalsen (Harmelen), Just Johnson Forêt (v.Johnson), 148.156
  2. Yasmin Westerink (Dronten), Amphitryon (v.Ampere), 146.592
  3. Esmee Boers (Nieuw-Vennep), Kiki G (v.Vivaldi), 143.719

Klik hier voor de volledige uitslag van het NK Junioren

Klik hier voor de uitslag van de Kür op Muziek

Foto’s door Digishots