Door weer en wind, Micky Schelstraete wint eerste onderdeel Young Riders

geplaatst in: Uncategorized | 0

Tijdens het eerste onderdeel van de Young Riders gesponsord door Plospan, behaalde Micky Schelstraete vandaag in de stromende regen de hoogste score. Met haar paard Venicia OLD kwam zij tijdens dit tweede observatiemoment voor het EK tot een percentage van 71.412%.

“Het is heel erg goed gegaan. We moesten in de stromende regen rijden, maar gelukkig had ik een week voor het NK toevallig in de regen geoefend tijdens een wedstrijd. Ik had niet verwacht dat ze daar moeite mee zou hebben en dat had ze gelukkig ook niet. Ze deed erg haar best en het gaat iedere keer beter en beter, dus ik ben echt heel blij.” vertelt een enthousiaste Micky.

Micky Schelstraete – Venicia OLD NK Dressuur 2024. © DigiShots

“We zijn sinds november pas een combinatie, dus nog niet zo lang. Daarom zijn we elkaar ook nog aan het leren kennen, maar het gaat heel goed en ik ben erg trots. Ik heb de kür nog niet zo vaak gereden als de landenproef, maar de kürmuziek en de lijnen daarin passen Venicia heel goed. Ik heb daarom zin in morgen en ik ben benieuw hoe dit gaat uitpakken.”

Eline Anker – In Style NK Dressuur 2024. © DigiShots

Eline Anker reed de KWPN goedgekeurde hengst In Style naar de tweede plaats met een mooie score van 71,059%. Tessa Kole staat momenteel op de bronzen positie. Zij reed  samen met Hexagon’s King Robbert een score van 70,559% bijeen. 

  1. Micky Schelstraete, Venicia OLD, 71.412%
  2. Eline Anker, In Style, 71.059%
  3. Tessa Kole, Hexagon’s King Robert, 70.559%

Bekijk hier de uitslag.

Foto’s door Digishots.