Dominique van Dalsen aan de leiding bij Junioren

geplaatst in: Uncategorized | 0

In een sterke kopgroep heeft Dominique van Dalsen de leiding genomen in het NK Junioren gesponsord door SeBo Interior & Equipage. Met Just Johnson Forêt (v. Johnson) reed de amazone in het eerste onderdeel naar de fraaie score van 71,364%. Daarmee geldt de combinatie niet alleen als medaillekandidaat maar ook als kanshebber op een plek in het EK-team, waarvoor dit NK als observatie geldt.

Dominique van Dalsen – Just Johnson Foret NK Dressuur 2024. © DigiShots

“Het ging heel fijn. Ik merk dat Johnny alweer veel verbeterd is ten opzichte van Tolbert, hij liep vandaag eigenlijk nog fijner en nog makkelijker. Het enige dat nog beter mocht is dat hij iets meer op lengte mocht zijn in de aanleuning. Maar verder bleef hij een stuk beter doorlopen, kwamen we makkelijker de proef door en het was allemaal netjes afgewerkt, dat was eigenlijk ons doel,” vertelt Dominique van Dalsen.

Morgen wordt het tweede onderdeel, de kür op muziek, verreden en daarvoor heeft Dominique ook een doel. “Vooral genieten”, zegt ze lachend. “Ik vind kür rijden zelf altijd het leukst. Tuurlijk, we gaan er wel honderd procent voor maar ik wil eigenlijk vooral lekker genieten morgen. Om überhaupt al in die arena binnen te rijden is natuurlijk al iets heel bijzonders, dat vind ik al heel gaaf.”

De amazone staat er niet alleen goed voor in het Nederlands kampioenschap maar ook in het EK-traject. Op de eerste EK-observatie, vorige maand op CDI Tolbert, reed ze in alle drie de proeven met drie nieuw PR’s naar de tweede plaats. “Ik vind het eerst heel belangrijk om de observaties uit te rijden en mijn doel voor de observaties is vooral om elke wedstrijd weer te verbeteren. Als dat eenmaal is gelukt, ben ik eigenlijk heel tevreden en dan zie ik daarna wel of het EK in de buurt komt.”

Morgan Walraven – Benecia NK Dressuur 2024. © DigiShots

Morgan Walraven reed Benecia (v. Benicio) in dit eerste onderdeel met 70,606% naar de tweede plaats. Yasmink Westerink en Amphitryon (v. Ampère), die op de eerste EK-observatie in Tolbert alle drie de proeven wonnen, staan nu met 70,242% op de bronzen positie

Yasmin Westerink – Amphitryon NK Dressuur 2024 © DigiShots

Bekijk hier de uitslag.

Foto door Digishots.