Dinja van Liere en Mauro Turfhorst winnen eerste onderdeel ZZ-Zwaar

geplaatst in: Uncategorized | 0

Dinja van Liere heeft met de zevenjarige hengst Mauro Turfhorst het eerste onderdeel van het KNHS-kampioenschap ZZ-Zwaar op haar naam geschreven. De juryleden waardeerden de proef met een mooie score van 75.428 procent. Vorig jaar zomer was de combinatie al vierde op het WK voor zesjarige dressuurpaarden. “Mauro is in topvorm”, vertelt Dinja. De finale van het kampioenschap- aangeboden door Hengstenstation Van Uytert – is vrijdagmiddag om 17.30 uur.

“Ik hoop dat dit niet de laatste klap is die ik uitdeel dit weekend”, lacht Dinja. “Ik was blij met de proef. Mauro is bloedmooi en echt een heel fijn paard om proeven mee te rijden. Hij is heel compleet. Het is makkelijk scoren met hem. Dan kan ik hier en daar nog een klein foutje permitteren.”

“Voor Mauro kan het morgen zijn eerste titel zijn. Maar zover zijn we nog niet. Hij heeft nog nooit een Kür op Muziek gelopen. Ik heb geen idee hoe hij op de muziek gaat reageren. Mauro is in topvorm, dus het zou wel moeten kunnen.”

Het wordt een druk weekend voor Dinja. “Ik heb drie paarden in de Grand Prix. Daar ben ik wel een beetje zenuwachtig voor. Ik heb dit jaar nog niet zoveel Grand Prix gereden. Ik denk dat ze er alle drie goed klaar voor zijn en ook in vorm zijn. De concurrentie is er ook echt dit jaar. Er zijn echt wel een paar titelkandidaten bij. Dus het wordt best spannend zaterdag en zondag. Maar eerst morgenavond met Mauro Turfhorst.”

Dinja van Liere (NED) – Mauro Turfhorst. NK Dressuur 2024
© DigiShots

In het eerste onderdeel van het KNHS-kampioenschap ZZ-Zwaar kwamen 22 combinaties aan start. De top 10 wordt gevormd door getalenteerde jonge paarden. De als tweede geplaatste New Orleans is pas zes jaar oud. Diederik van Silfhout reed de chique ruin naar een mooie score van 73.714%. De zoon van Blue Hors Farell is het jongste paard in deze klasse.

Diederik van Silfhout (NED) – New Orleans. NK Dressuur 2024
© DigiShots

Een jaar ouder is de bekende Hexagon’s Mr. Magnum, die al veel goede resultaten boekte bij de jonge paarden, vorig jaar tweede was in de Pavo Cup en al M1-Hippiade kampioen werd in 2022. Met Thamar Zweistra zaten er nog een paar haperingen in de proef, maar wat een talent laat de chique bruine hengst al zien.

Thamar Zweistra (NED) – Hexagons Mr Magnum. NK Dressuur 2024
© DigiShots

Kim Alting reed Koen naar de vierde plaats. Ze werden gevolgd door de GLOCK’s Dream Boy- nakomelingen Magic Mike Texel met Dominique Filion en Mercurius ACM en Amber Hage, de regerend ZZ-Licht indoorkampioenen.

Uitslag ZZ-Zwaar 1e onderdeel, Hengstenstation Van Uytert-prijs

1. Dinja van Liere (Uden), Mauro Turfhorst (v.GLOCK’s Zonik), 75.428%
2. Diederik van Silfhout (Lunteren), New Orleans (v.Blue Hors Farell), 73.714%
3. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Mr. Magnum (v.Expression), 73.475%

Klik hier voor de volledige uitslag

Mede mogelijk gemaakt door: NK Dressuur, KNHS, V2 Facility, TeamNL, Hengstenstation van Uytert, Provincie Gelderland.