Cornelissen en Scholtens delen winst in de Grand Prix Special

geplaatst in: Uncategorized | 0

Adellinde Cornelisen en haar ervaren Aqiedo en Emmelie Scholtens met haar negenjarige talent Indian Rock deelden de eerste plaats in de Roelofsen HorseTrucks Grand Prix Special, de kleine finale van de zware tour op het NK Dressuur. Dinja van Liere eindigde met haar ‘tweede’ Grand Prix paard Hartsuijker op de derde plaats.

Juryvoorzitter Joyce van Rooijen-Heuitink was enthousiast over de wedstrijd die in de tweede ring onder grote publieke belangstelling werd verreden. “Ik vond het een wedstrijd met veel kwaliteit. Een mooie grote groep. Er zit echt veel potentie in voor de toekomst. Sommige combinaties zijn nog echt jong en je ziet dat er dan nog wel wat gepolijst moet worden. De Special is nog niet zo makkelijk en dan hebben ze het er heel goed van afgebracht.”

Een van de veelbesproken paarden van het NK, Indian Rock, eindigde met wat kleine foutjes op de gedeelde eerste plaats. Emmelie Scholtens reed de goedgekeurde KWPN-hengst op zaterdag al naar de derde plaats in de Grand Prix. “Een bijzonder aansprekend paard. Je ziet dat het paard heel veel kwaliteit heeft. Net als Hartsuijker, die dat al heeft laten zien in Hagen, is Indian Rock een paard dat internationaal heel goed mee kan doen. Het einde is zeker nog niet in zicht”, aldus Van Rooijen.

Uitslag kleine finale zware tour, Grand Prix Special

1. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Aqiedo (v.Undigo), 75.213%
1. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Indian Rock (v.Apache), 75.213%
3. Dinja van Liere (Uden), Hartsuijker (v.Johnson), 73.369%

Klik hier voor de volledige uitslag

Emmelie Scholtens – Indian Rock NK Dressuur 2022 © DigiShots