Britt Kikkert van der Linde op medaillekoers bij de Children

geplaatst in: Uncategorized | 0

Lest best in het eerste onderdeel van het NK Children, aangeboden door Topfit Horseshop. Britt Kikkert-van der Linde reed de door haar opa Willem gefokte en moeder Eva in de Grand Prix uitgebrachte goedgekeurde hengst Jerenzo Texel naar de overwinning (79.925%). Vorig jaar won ze al zilver, morgen gaat Britt voor goud. Met Mid Knight Texel en Dark Knight Texel staat de 14-jarige amazone ook nog op de plaatsen 4 en 6.

“Best wel druk”, zegt Britt direct na haar laatste proef met Jerenzo Texel, waarmee ze het NK Children met een overwinning begon. “Drie paarden bij de Children en ook nog een pony gereden. Daar was ik vierde mee in de observatiewedstrijd. Ik moest heel snel door naar de paarden.”

Britt Kikkert van der Linde (NED) – Jerenzo Texel. NK Dressuur 2024
© DigiShots

“Ik ben heel blij met Jerenzo. We zijn nog maar kort een combinatie en we maken veel vooruitgang. Hij is soms best wat veel. Jerenzo is een heel groot paard. Ik richt me dit jaar echt op de Children. Met mijn pony moet ik nog meer ervaring opdoen. Ik ben nu 14 en wil dit jaar bij de Children afsluiten op het EK. Ik heb al twee EK’s gereden. Jerenzo scoort van de drie paarden het beste, dus ik denk dat ik wel voor hem kies voor het EK.”

“Ik hoop morgen de titel te pakken. Vorig jaar was mijn eerste NK bij de Children en toen was ik tweede. Ik ga mijn best doen”, vertelt de fanatieke amazone van Texel die op fokproducten van haar opa rijdt.

Esmae Niessen eindigde net als in de observatie bij de pony’s op de tweede plaats. De Limburgse reed Dadona Diva naar 78.892 procent. Floor Kulik deed het uitstekend op de derde en vijfde plaats van het NK.

𝟭. 𝗕𝗿𝗶𝘁𝘁 𝗞𝗶𝗸𝗸𝗲𝗿𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗟𝗶𝗻𝗱𝗲,  𝗝𝗲𝗿𝗲𝗻𝘇𝗼 𝗧𝗲𝘅𝗲𝗹, 𝟳𝟵.𝟵𝟮𝟱%
𝟮. 𝗘𝘀𝗺𝗮𝗲 𝗡𝗶𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻, 𝗗𝗮𝗱𝗼𝗻𝗮 𝗗𝗶𝘃𝗮, 𝟳𝟴.𝟴𝟵𝟮%
𝟯. 𝗙𝗹𝗼𝗼𝗿 𝗞𝘂𝗹𝗶𝗸, 𝗗𝘂𝘁𝗰𝗵 𝗗𝗮𝗻𝗱𝘆 𝗗.𝗷., 𝟳𝟲.𝟲𝟳𝟱%

Klik hier voor de volledige uitslag

Mede mogelijk gemaakt door: NK Dressuur, KNHS, V2 Facility, TopFit Horseshop, Provincie Gelderland.