Programma NK Dressuur bekend

geplaatst in: Nieuws | 0

25-28 mei 2023: 4 dagen topsport en gezelligheid in Ermelo

Met zes Nederlandse Kampioenschappen en twee KNHS Kampioenschappen is het programma van het NK Dressuur – dat dit jaar in het pinksterweekend wordt gehouden – goed gevuld met vier dagen spannende topsport. Voor de Zware Tour en de Para Dressuur is het NK Dressuur een observatiewedstrijd voor het EK in Riesenbeck, wat betekent dat alle toppers aan start zullen verschijnen.

Net als in de Zware Tour wordt er om de Nederlandse titels gestreden in de Para Dressuur, Children, Junioren, Young Riders en U25. De KNHS Kampioenschappen worden verreden in de klassen ZZ-Zwaar en Lichte Tour, waarvan de finales in 2023 op zaterdag zijn. De finales van de Para Dressuur en Children zijn op vrijdag, de Zware Tour en overige jeugdfinales worden op zondag verreden. Voor ponycombinaties is het NK Dressuur zoals ieder jaar weer het toneel voor een observatiewedstrijd, waarbij na de tweede proef ook een overall-winnaar bekend wordt gemaakt.

Er is van 25-28 mei nog meer te beleven in Ermelo: Het NK Dressuur krijgt een interactief strodorp, waar naast de nodige shops veel te leren valt. Net als afgelopen jaren gaan we op zoek naar het ‘Totaal Talent’ van 2023, waarin aanstormende dressuurtalenten zich kunnen laten zien op verschillende vlakken en hierin begeleiding krijgen. Tijdens het NK Dressuur wordt ook weer de finale van de competitie van Federatie Paardrijden Gehandicapten verreden, dit jaar op vrijdag.

Het volledige programmaoverzicht is te vinden via www.nk-dressuur.nl/programma

NK Showsterren keert terug

Het NK Showsterren keert na het succes van 2022 terug in 2023! Op 16 april vindt het NK Showsterren plaats bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren, waarbij deelnemers tussen de 6 en 13 jaar oud in een Pas de Deux kür op muziek zullen strijden om te titel. De deelnemers mogen verkleed komen, en worden beoordeeld op de kleding, muziek, originaliteit, synchroniteit en algemene indruk. Meer informatie over inschrijven en de voorwaarden volgt snel.