Nogmaals goud voor Marten Luiten

geplaatst in: Nieuws | 0

Nadat Marten Luiten met Killer (v. George Clooney) eerder vandaag al Nederlands kampioen werd bij de Young Riders was het opnieuw raak bij de U25. In dit kampioenschap reed hij Fynona (v. Ampère) met twee winnende proeven overtuigend naar de titel. Jessica Poelman won zilver, het brons ging naar Thalia Rockx.

Marten reed Fynona in het eerste onderdeel naar 74,231%, hun Kür op Muziek werd door de juryleden beloond met 77,620%. “Gisteren was de tweede keer dat we de U25 proef reden en vandaag voor het eerst kür, dan kan ik eigenlijk niet meer dan heel tevreden zijn over hoe het gaat. Ik ben er echt super blij mee”, vertelt Marten enthousiast die vandaag dus maar liefst twee keer een gouden medaille kreeg omgehangen. “Dat is wel leuk hoor, het bevalt goed! Ik heb natuurlijk hele fijne paarden en mooi dat je dan met allebei zo leuk mee kan doen.”

Zilver en brons
Ook Jessica Poelman reed met Chocolate Cookie R.D.P. (v. Glock’s Johnson TN) een sterk kampioenschap. In beide onderdelen werd de combinatie tweede (proef 72,521%, Kür 76,825%) en daarmee mocht Jessica de tweede trede van het podium beklimmen. Het brons ging naar Thalia Rockx die met Verdi de La Fazenda (v. Florett As) in beide onderdelen als derde eindigde (proef 71,111%, Kür 76,500%).

Uitslag Kür op Muziek
Uitslag kampioenschap

Podium NK Dressuur U25 NK Dressuur 2022 © DigiShots
Marten Luiten – Fynona NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur U25 NK Dressuur 2022 © DigiShots