NK Para Dressuur: goud voor Sanne Voets

geplaatst in: Nieuws | 0

Nadat Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) donderdag het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap Provincie Gelderland Para Dressuur wonnen, herhaalden ze deze prestatie ook in de Kür op Muziek. Daarmee won het duo op overtuigende wijze de gouden medaille. Het zilver ging naar Frank Hosmar, het brons naar Maud de Reu.

In de eerste proef kwam de score van Sanne Voets en Demantur uit op 74,675%, in de kür dansten ze naar 78,615%. “Ik denk dat ik donderdag nog een beetje voorzichtig heb gereden. Dit is ook weer het eerste kampioenschap sinds Tokio en er zijn veel nieuwe combinaties. Het ligt weer helemaal open”, vertelt Sanne.

Cirkeltje rond
“Vandaag in de kür kon ik hem nog beter voor me uit houden, onder me door laten gaan en ging het meer vanzelf. Ik kon ook heel mooi op de muziek blijven en dit is muziek waar ik heel erg verliefd op ben”, vervolgt de kampioene lachend. “En Demantur is een paard waar je heel blij van wordt en heel dankbaar voor bent. Dat je lekker kan rijden, dan ook nog op deze muziek en op zo’n mooi evenement. Dan is het cirkeltje wel rond.”

Zilver en brons
Frank Hosmar maakte een geslaagde rentree met zijn toppaard Alphaville N.O.P. (v. Sandreo), die na de Paralympische Spelen van vorig jaar in Tokio voor het eerst weer in de ring verscheen. Met twee tweede plaatsen (73,674% in de proef en 78,325% in de kür) kreeg Frank het zilver omgehangen. Het brons was voor Maud de Reu met Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair). Zij werden in het eerste onderdeel derde met 73,382% en met 75,734% vijfde in de kür.

Uitslag Kür op Muziek
Uitslag kampioenschap

Sanne Voets – Demantur RS2 N.O.P. NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Para Dressuur NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Para Dressuur NK Dressuur 2022 © DigiShots