NK Dressuur: Hans Peter Minderhoud pakt de leiding in de Lichte Tour

geplaatst in: Nieuws | 0

In de RS2-prijs – het Lichte Tour kampioenschap op het NK – namen vier paarden deel met het achtervoegsel RS2. Daarvan is Kuvasz RS2 met Marieke van der Putten kanshebber op een medaille morgen. Ze werden in de eerste proef tweede achter Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Massimo. Adelinde Cornelissen reed haar eigen fokproduct Luqiedo naar de derde plaats.

Hans Peter Minderhoud – Glock’s Massimo NK Dressuur © DigiShots

Veel goede jonge paarden nemen deel aan het NK Lichte Tour. Het beste resultaat in de Prix St George-proef kwam op naam van Hans Peter Minderhoud en zijn lichtvoetige, donkere vos GLOCK’s Massimo, die een hele mooie draftour liet zien. Zijn vader GLOCK’s Toto jr. wordt morgen in de finale met tien combinaties door drie nakomelingen vertegenwoordigd.

Thalia Rockx en Koko jr de la Fazenda (vijfde) en Mac Toto USB met Danielle Heijkoop (zesde) lieten de verervingskracht van hun vader Toto jr zien. Morgenmiddag komt GLOCK’s Toto jr. met Hans Peter Minderhoud aan start in het kampioenschap van de zware tour.

Daarin zal Marieke van der Putten ook starten. In de Lichte Tour deed de amazone van RS2 het uitstekend met de tweede plaats met haar getalenteerde Kuvasz RS2.

Adelinde Cornelissen fokte Luqiedo zelf met haar partner Aris van Manen met haar voormalige Grand Prix-paard Aqiedo en de merrie Dimanche (v.Stedinger), een nichtje van haar voormalige toppaard Parzival. Ze staan derde na het eerste onderdeel.

Diederik van Silfhout vindt zichzelf terug op plaats vier met de imponerende KWPN-goedgekeurde hengst Las Vegas. De finale van het NK Lichte Tour is zaterdagavond om 18.30 uur.

Klik hier voor de volledige uitslag van het NK Lichte Tour, aangeboden door RS2-Dressage.