Frank Hosmar grijpt de leiding in Para Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Frank Hosmar heeft het eerste onderdeel van het kampioenschap Provincie Gelderland Para Dressuur gewonnen. In het zadel van zijn gevierde Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) noteerde de ruiter een score van 73.923%.

Frank Hosmar moest de afgelopen twee jaar genoegen nemen met het zilver, maar heeft na vandaag een goede uitgangspositie voor de hoogste trede van het podium. De ruiter uit Haarle vertelt te hebben genoten van zijn rit: “Het ging super! We hebben in geen tijden zo fijn gereden. De laatste weken heb ik een paar keer extra gelest bij Adelinde Cornelissen en hebben we de puntjes op de i’s gezet. We hebben gefocust op de kleine details die het verschil kunnen maken. Vandaag lukte het allemaal prima, dus ik ben ontzettend blij.”

Frank gaat voor goud
De achttienjarige Alphaville N.O.P. heeft onder Frank Hosmar inmiddels een indrukwekkende palmares opgebouwd, waaronder meerdere NK-titels, maar Hosmar is nog altijd gebrand op het goud: “Ik ga altijd voor goud!”, lacht Hosmar. “Vorig jaar was het NK ons eerste kampioenschap na de ernstige gezondheidsproblemen van Alphaville. Maar nu is hij echt weer in bloedvorm en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Morgen staat de kür op het programma, mijn favoriete onderdeel. Ik heb een heel gave kür en we hebben hard gewerkt om de draf nóg expressiever te maken. Vandaag ging goed, hopelijk kunnen we morgen nog zo’n fijne proef neerzetten.”

Frank Hosmar – Alphaville N.O.P. NK Dressuur 2023 © DigiShots

KNHS Talent op plaats drie
De 24-jarige Demi Haerkens moest eerder dit jaar een noodgedwongen wedstrijdpauze inlasten, maar toonde vandaag met EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) weer in goede vorm te verkeren. Het eindresultaat van 73.194% zet Haerkens op de tweede positie in het voorlopig klassement. Britney de Jong volgt op plaats drie met Caramba (v. Tuschinski). De 21-jarige amazone die is opgenomen in het KNHS Talententeam, ontving 72.744% voor haar optreden.

Morgen kürfinale
Vrijdagmiddag wordt eerst de kleine finale Para Dressuur verreden. Aan het eind van de middag wordt het eremetaal verdeeld in de Provincie Gelderland Para Dressuur Kür op muziek.

Uitslag Para Dressuur eerste onderdeel
Programma NK Dressuur