Esmae Niessen zet de toon in eerste onderdeel Children

geplaatst in: Nieuws | 0

Het NK Dressuur is vandaag van start gegaan en het was een sterk begin voor Esmae Niessen in de TopFit HorseShop Children-rubriek. De dertienjarige amazone zette direct de toon door met haar Dadona Diva (v. Johnson TN) met 78.250% het eerste onderdeel op naam te schrijven.

Esmae Niessen oogt tevreden terwijl ze haar vijftienjarige merrie afzadelt: “Ik ben heel erg blij! Diva gaf al een fijn gevoel met losrijden, maar in de proef werd ze iets heter. Ik kon er wel goed aan blijven rijden hoor, ze was positief scherp.” Niessen heeft al kampioenschap-ervaring opgedaan bij de pony’s en maakt dit NK haar debuut bij de paarden. “Diva staat sinds drie maanden bij ons op stal, ze heeft hiervoor Z2 gelopen. Ik vond het direct een heel fijn paard en we beginnen elkaar steeds beter te begrijpen. We vormen meer en meer een combinatie, maar grote verwachtingen had ik niet vooraf. Ons doel is om rustige en stabiele proeven te rijden zonder grote fouten. Dat is vandaag heel goed gelukt en morgen gaan we proberen hetzelfde te doen. Als het lukt om een constante proef te rijden, gaan de oefeningen een stuk makkelijker,” vertelt Esmae. Wat opvalt is dat de amazone zonder hulp Dadona Diva afzadelt, en dat heeft een reden zo blijkt: “Natuurlijk zijn mijn ouders aanwezig, maar zij kunnen soms ook een beetje spanning overbrengen. Dus ik vind het eigenlijk wel lekker om het afzadelen alleen te doen”, glimlacht de amazone.

Esmae Niessen – Dadona Diva NK Dressuur 2023 © DigiShots

Sterke concurrentie
De tweede positie werd deze proef bekleed door Britt Kikker-Van der Linde en Dark Night Texel (v.Wynton), de voormalige Grand Prix-troef van Britt’s moeder Eva van der Linde. Het duo zette een score van 77.225% neer en lijken daarmee de grootste concurrent van Esmae Niessen. Eliev Verstappen ligt als derde op medaillekoers met de children-multikampioen Happy Feet (v. Tuschinski). Verstappen stuurde de zestienjarige ruin naar 74.225% en sloeg daarmee een gat van bijna een procent naar plek vier.

Vrijdagmiddag wordt de medaillestrijd beslecht in het tweede onderdeel TopFit HorseShop Children.

Uitslag Eerste onderdeel NK Children
Programma NK Dressuur