NK Children: goud voor Sophie van Norel

geplaatst in: Nieuws | 0

Nadat Sophie van Norel gisteren in het eerste onderdeel tweede werd, ging er vandaag een flinke schep bovenop. Met Itrina (v. Glock’s Dream Boy N.O.P.) won ze het tweede onderdeel met de topscore van 78,014% en daarmee de gouden medaille. Het zilver ging naar Isabella Karajkovic en Sophie Evers kreeg het brons omgehangen.

“Gisteren liep Itrina wel fijn alleen was ze wat minder goed aan mijn been. Maar vandaag liep ze echt heel fijn. Dat zag je ook wel aan de score”, vertelt de stralende kampioene.

De 14-jarige Sophie behaalde eerder dit jaar ook internationaal al fraaie successen met Itrina. “Ik hoopte goed te rijden maar had niet verwacht hier Nederlands kampioen te worden. Het voelt heel goed.”

Zilver en brons
Isabella Karajkovic won met Wert’s Snowflake (v. Casino Royale K WE) gisteren het eerste onderdeel met 77,150%. Vandaag werd het duo tweede met 75,898%. Dat betekende in het kampioenschap de zilveren medaille. Na haar vierde plaats met 74,300% in het eerste onderdeel klom Sophie Evers met Beaumonde (v. United) vandaag op naar de derde plaats met 74,722% en won het brons.

Uitslag tweede onderdeel
Uitslag kampioenschap

Podium NK Dressuur – Children NK Dressuur 2022 © DigiShots
Sophie van Norel – Itrina NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur – Children NK Dressuur 2022 © DigiShots