Nina van Rooij bovenaan in pony-observatie

geplaatst in: Nieuws | 0

In het tweede onderdeel van de observatiewedstrijd voor pony’s zette Nina van Rooij de hoogste score neer. Met Le Formidable (v. FS Champion de Luxe) reed ze naar 71,849%. Samen met haar tweede plaats en score van 72,905% in de eerste proef was Nina de winnares van deze D&R Sport Pony’s prijs die geldt als observatie voor het Europees kampioenschap.

Ook Sissi Gijssen zette een constante prestatie neer. Met New Star (v. Speykbosch Nelson) werd ze vrijdag derde met 72,524% en vandaag tweede met 70,676%. Daarmee eindigde de combinatie als tweede is het overall klassement. Dominique van Dalsen bezette met Zky (v. Zodiak Boy For Future) in beide proeven de vierde plaats (70,428% en 68,694%) en eindigde overall als derde.

Nina van Rooij – Le Formidable NK Dressuur 2023 © DigiShots

Dolgelukkig
Nina van Rooij is dolgelukkig met haar overwinning. “Het ging eigenlijk wel goed. Le Formidable was er heel fijn aan en luisterde goed. Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen”, vertelt Nina lachend. “Volgende maand gaan we de naar de laatste observatie in Geesteren. Daar gaan we natuurlijk weer ons best voor doen en voor en voor nu genieten dat dit is gelukt. Dit is wel heel gaaf.”

Nina van Rooij – Le Formidable NK Dressuur 2023 © DigiShots
Nina van Rooij – Le Formidable NK Dressuur 2023 © DigiShots

EK-observatie
Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is tevreden over deze tweede observatie voor het Europees kampioenschap. “Donderdag hebben ze landenproef gereden en vandaag de individuele proef. Voor ons is de landenproef in principe de belangrijkste proef omdat die op het Europees kampioenschap telt voor het landenresultaat. Gisteren was eigenlijk super, toen zaten de scores wat hoger dan vandaag hoewel ik vond dat er ook vandaag goed gereden werd. Dus ik was zeker heel blij met de kopgroep en de scores die ze gisteren kregen. Ik denk dat we een goede groep hebben om straks uit te kiezen voor het EK.”

Uitslagen