Marten Luiten overtuigend kampioen Young Riders

geplaatst in: Nieuws | 0

Op de kürmuziek van Fynona, waarmee Marten Luiten bij de Young Riders alles won wat er te winnen viel, danste hij met Killer (v. George Clooney) naar de overwinning in de Kür op Muziek. Samen met de eerste plaats in het eerste onderdeel won het duo op overtuigende wijze de gouden medaille bij de Young Riders. Het zilver ging naar Brandy Bos, het brons naar Shanna Baars.

Marten won vorig jaar de titel met Fynona (v. Ampère) en nu dus met Killer. “Het voelt fantastisch en ik vind het ontzettend leuk dat ik nu ook met een ander paard zo goed mee kan doen bij de young riders”, vertelt de kampioen die met Fynona later vandaag de finale in de U25 rijdt.

Hij koos ervoor om met Killer de Young Riders-kür van Fynona te rijden. “Ik vind het zelf zo’n mooie muziek en het past ook goed bij dit paard. Dus ik dacht: waarom ook niet?”, vervolgt de ruiter lachend.

Over zijn proeven vertelt Marten: “Gisteren liep Killer eigenlijk al een fijne proef maar hadden we nog wel een grote fout in de halve pirouette. Daar baalde ik even van maar die pirouette ging vandaag super. Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst.”

Zilver en brons
Na haar zevende plek (69,510%) in het eerste onderdeel reed Brandy Bos zich met een sterke Kür naar het podium. Haar Kür op Muziek met Florett W (v. Jazz) werd beloond met 74,867% en de tweede plaats. Daarmee werd het zilver in het kampioenschap. Shanna Baars en Farzana G (v. Ampère) werden derde in het eerste onderdeel (70,833%) en vijfde in de Kür op Muziek (73,458%). In de titelstrijd wonnen ze het brons.

Uitslag Kür op Muziek
Uitslag kampioenschap

Podium NK Dressuur Young Riders NK Dressuur 2022 © DigiShots
Marten Luiten – Killer NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur Young Riders NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur Young Riders NK Dressuur 2022 © DigiShots