Lara van Nek sterk van start bij Junioren

geplaatst in: Nieuws | 0

Tijdens het NK Dressuur gaat Lara van Nek aan kop in het eerste onderdeel voor Junioren. De amazone uit Wijdewormer scoorde met haar Jatilinda (v. All at Once) 71,16 procent en heeft daarmee een keurige voorsprong opgebouwd in het voorlopige klassement.

Van Nek streed met drie paarden mee in dit kampioenschap voor Junioren. Met haar EK-paard Fariska (v.Vivaldi) eindigde ze als negende, met Jappeloup, eveneens een zoon van All at Once, staat ze als twaalfde opgesteld. “Het was niet mijn beste proef, we hadden nog wel wat foutjes, maar de score is wel de hoogste die ik met Jatilinda heb gereden. Er stonden gelukkig veel 8’en tegenover de fouten”, vertelt de amazone na afloop.

Lievelingspaard
“Jatilinda is een superleuk paard om mee te werken, ze is eigenlijk wel mijn lievelingspaard. Het kan allemaal nog veel beter, maar ik durf niet te zeggen hoe de kür op muziek verloopt. Ik heb pas één keer eerder kür met haar gereden, we gaan het zien.”

Kür op muziek
Morgen vervolgt het programma met de kür op muziek, waarin de medailles worden verdeeld. Vier amazones scoorden boven de 70 procent. De voorlopige tweede plek (70,30 procent) is voor Anique Frans en haar Jack Sparrow (v. Everdale). De laatste voorlopige podiumplek is voor Yasmin Westerink en Dibert L (v. Vivaldi), die 70,25 procent lieten noteren. Ilse de Wilde en de geroutineerde Excellentie scoorden 70,10 procent en staan daarmee net buiten het podium.

Uitslag SeBo Interior & Equipage Junioren 1e onderdeel:

1. Lara van Nek (Wijdewormer) – Jatilinda (v. All at Once), 71.162%
2. Anique Frans (IJsselmuiden) – Jack Sparrow (v. Everdale), 70.303%
3. Yasmin Westerink (Dronten) – Dibert L (v. Vivaldi), 70.252%

Bekijk hier alle resultaten