Finale Totaal Talent: Plezier werkt overtuigend

geplaatst in: Nieuws | 0

De zes finalisten van het onderdeel Totaal Talent kregen vanmorgen in de hoofdpiste een inspirerende les van Marten Luiten. Afgelopen donderdag konden 25 deelnemers uit de breedtesport tussen 14 en 25 jaar zich, via de diverse sessies, selecteren.

Bij het Totaal Talent wordt er niet gekeken naar wie er de beste proef kan neerzetten. De manier van rijden, voorbereiding, presentatie op Social Media en ruiterfitheid zijn de belangrijkste selectiecriteria. Romy van Dijk-Froma was een van de coaches en vertelt: “Vorig jaar hebben we dit onderdeel ook gehad, toen hadden we veel uitschieters, naar boven en naar beneden. Dat was nu veel minder, waarbij het niveau wel al duidelijk hoger lag.”

“Toch was er een overtuigende winnares, Tamara Vos met haar Notre Dame, opvallend aan haar is dat ze alle onderdelen met heel veel plezier aangaat. Ze maakt vooraf een goed plan en is bovendien goed coachbaar. Doordat ze zichzelf geen extra druk oplegt gaat ze vast nog verder groeien in haar rijden.” Romy sluit graag af met een compliment richting Marten Luiten: “Echt heel fijn hoe hij zijn tips kan verwoorden.”

De andere finalisten waren:
Zajenn Gorissen – Duncan
Iris van den Bosch – Dark Pride
Nikki Smeman – Kardashian
Zoë Zwiggelaar – Navaah Odelien
Noa Ackermans – Lavita

Totaal Talent NK Dressuur 2023 © DigiShots