Dinja van Liere naar overtuigend goud in KNHS Kampioenschap Lichte Tour

geplaatst in: Nieuws | 0

Dinja van Liere heeft goud gewonnen op het NK Dressuur. Met haar toekomstpaard Vita di Lusso scoorde zij maar liefst 81,35 procent in de kür op muziek, waarmee ze haar al opgebouwde voorsprong vergrootte. Het zilver is voor Kirsten Brouwer, het brons mag met Renate van Uytert – van Vliet mee naar huis.

“Mega!”, reageert Dinja van Liere na afloop. “Met Vita di Lusso is het echt een geweldig kampioenschap. De Prix st. Georges was al fantastisch, dat was van begin tot einde vlekkeloos en goed voor 75 procent. In de kür moest hij het nog wel waarmaken, en ik wilde het ook graag afmaken. Of ik last van zenuwen had? Ik heb wel voor hetere vuren gestaan, maar ik wilde wel heel graag laten zien wat voor abnormaal goed paard Vita di Lusso is.”

Machine
“Vita di Lusso is gewoon een machine”, vervolgt de amazone uit Uden. “Hij wil het zo graag goed doen en je hebt zoveel power onder je kont. Naar voren of terug; Vita di Lusso kan het echt allemaal en als ik het goed doe, doet hij het ook gewoon goed. In de kür was ik heel trots op hem, dat ging echt waanzinnig.”

Podium Lichte Tour 1. Dinja van Liere – Vita di Lusso, 2. Kirsten Brouwer – Jack Daniels, 3. Renate van Uytert van Vliet – Just Wimphof NK Dressuur 2023 © DigiShots

CHIO Aken
Van Liere heeft als plan om de achtjarige ruin mee te nemen naar het CHIO in Aken. “Het liefst wil ik dit jaar ook nog wel Intermediaire II of Grand Prix met hem rijden. Hij doet al goed piaffe, passage en de eners, ik kijk uit naar de toekomst met hem.”

Stuivertje wisselen
Waar Kirsten Brouwer in het ZZ-Zwaar nog goed was voor de titel, mocht ze nu het podium op voor de zilveren medaille. Met Electron-zoon Jack Daniels scoorde ze in de kür op muziek 78,85 procent. Renate van Uytert – van Vliet reed naar 77 procent in het afsluitende onderdeel en kreeg brons omgehangen.

Uitslag RS2 Dressage Lichte Tour Kür op muziek:

1. Dinja van Liere (Uden) – Vita di Lusso (v. Vitalis), 81.350%
2. Kirsten Brouwer (Gameren) – Jack Daniels (v. Electron), 78.850%
3. Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden) – Just Wimphof (v. De Niro), 77.000%

Lichte Tour KNHS kampioenschap:

Goud Dinja van Liere – Vita di Lusso (v. Vitalis), 75.882%/81.350% 157.232
Zilver Kirsten Brouwer – Jack Daniels (v. Electron), 73.382%/78.850% 152.232
Brons Renate van Uytert-van Vliet – Just Wimphof (v. De Niro), 73.039%/77.000% 150.039

Bekijk hier alle resultaten