Derde titel op rij voor Bart Veeze en Kyton

geplaatst in: Nieuws | 0

Bart Veeze en Kyton wonnen met de titel in het ZZ-Zwaar hun derde titel op rij. Vorig jaar won de combinatie het Z2-kampioenschap op de Hippiade en in maart imponeerden ze met de KNHS-indoortitel in het ZZ-licht. “Dit laat wel zien hoe goed Kyton is.” In het spannende en kwalitatief sterke kampioenschap. gesponsord door Sebo Interior & Equipage, ging het zilver naar Marieke van der Putten en Kuvasz RS2. Renate van Uytert-van Vliet eindigde als derde met Johnny Depp.

“Erg dit. Dit was zenuwslopend”, is de eerste reactie van Bart Veeze voorafgaand aan de huldiging. “In de proef werd Kyton echt heet. Allebei mijn series om de vier gingen mis. Daar werden we allebei een beetje onzeker van. Toen ik de ring verliet had ik niet gedacht dat mijn score goed genoeg zou zijn voor de titel.”

De score van hun Kür op Muziek was 76.858 procent. Maar met nog vijf combinaties te gaan was het duimen draaien voor Bart. Hun score bleek goed genoeg voor de winst in de finale, net als in het eerste onderdeel van het kampioenschap. Daarmee was hun derde titel op een rij een feit. “Dit laat wel zien hoe goed Kyton is. Dit is abnormaal”, reageert Bart vervolgens emotioneel.

“Deze is titel is nog mooier dan de vorige twee. Dit is pas de tweede ZZ-zwaar wedstrijd van Kyton. Anderhalve maand geleden werden we ZZ-licht kampioen. Ik zag gisteren op Horses.nl voorbijkomen dat dit mijn derde titel op rij zou kunnen zijn. Dat had ik eigenlijk helemaal niet moeten lezen. Maar dat het nu wel lukt is echt mega.”

Kyton en Bart zijn nog in de race voor een ticket voor het WK jonge dressuurpaarden begin september in Ermelo. Ook de getalenteerde Kuvasz RS2 van Marieke van der Putten is een kanshebber. Vandaag onderstreepten ze met de zilveren medaille in het ZZ-Zwaar kampioenschap hun talenten. De zoon van Glamourdale is lichtvoetig, toont geweldige bewegingen en werd door Marieke vrijwel foutloos voorgesteld.

Renate van Uytert-van Vliet heeft in Johnny Depp ook zo’n talent onder het zadel. Dankzij een goede derde plaats in het eerste onderdeel en de zesde plaats in de Kür op Muziek werden ze derde in het kampioenschap.

Diederik van Silfhout reed het jongste paard in het ZZ-Zwaar. De zesjarige hengst Dante US toonde zijn kwaliteiten. In het eerste onderdeel werden ze vijfde, in de finale in de hoofdring stonden ze tussen Kyton en Kuvasz RS2 op de tweede plaats.

Uitslag KNHS kampioenschap ZZ-Zwaar, na twee onderdelen
1. Bart Veeze (Lochem), Kyton (v.Ferguson), 74,380 + 76,858 = 151,24
2. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Kuvasz RS2 (v.Glamourdale), 73,904 + 76,008 = 149,91
3. Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden), Johnny Depp (v.Bordeaux), 73,047 + 75,192 = 148,24

Klik hier voor de uitslag van de Kür op Muziek, het tweede onderdeel van het kampioenschap
Klik hier voor de totaaluitslag van het ZZ-zwaar kampioenschap

Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar NK Dressuur 2022 © DigiShots
Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar NK Dressuur 2022 © DigiShots