Children goud voor Esmae Niessen

geplaatst in: Nieuws | 0

Nadat Esmae Niessen donderdag het eerste onderdeel van het NK Children won, ging de amazone vandaag op herhaling in deze TopFit HorseShop rubriek. Met Dadona Diva (v. Johnson TN) won ze het tweede onderdeel met de topscore van 76,922% en daarmee overtuigend de gouden medaille. Het zilver ging naar Britt Kikker-Van der Linde, Eliev Verstappen kreeg het brons omgehangen.

“Dadona Diva was vandaag heter dan gisteren en ik had zelf ook wat meer spanning. Want je weet dat het kan en dan wil je het graag nog een keer goed doen. Maar toen ik de ring in reed, ging die spanning er langzaam af”, vertelt Esmae Niessen na haar huldiging tot kampioen. “Het is eigenlijk ongelooflijk. We zijn pas zo kort een combinatie en ze doet het allemaal voor me. Dat vind ik wel heel cool.”

Esmae Niessen – Dadona Diva NK Dressuur 2023 © DigiShots

Droom
Begin deze maand op CDI Exloo, dat gold als eerste observatie voor het Europees kampioenschap won Esmae zowel de landenproef als de individuele proef. En nu dus goud op het NK, wat eveneens een EK-observatie is. “Het is de bedoeling om volgende maand op de derde observatie in Geesteren ons weer zo netjes mogelijk, en met name het vormbehoud te laten zien. Verder heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen, we zien wel hoe het loopt. Het zou natuurlijk een droom zijn als ik in het EK-team mocht komen. Of het gaat lukken weet ik niet, het kan morgen anders zijn. Maar het zou wel heel gaaf zijn als het lukt.”

Zilver en brons
Britt Kikkert-Van der Linde reed Dark Night Texel (v. Wynton) in beide onderdelen naar de tweede plaats. Dat betekende in het kampioenschap de zilveren medaille. Ook twee keer dezelfde klassering behaalde Eliev Verstappen. Met Children-multikampioen Happy Feet (v. Tuschinski) werd ze twee keer derde en mocht zo de derde trede van het podium beklimmen.

Uitslagen