Bart Veeze neemt ook in het ZZ-Zwaar de leiding

geplaatst in: Nieuws | 0

Bart Veeze verkeert in goede vorm op het NK. Na zijn winst met Imposantos in het eerste onderdeel van de Lichte Tour was de ruiter uit Lochem de beste in het Sebo Interior & Equipage ZZ-Zwaar. Hierin startte Veeze de zevenjarige KWPN-hengst Kyton (v.Ferguson), waarmee hij twee maanden geleden al de KNHS-indoortitel ZZ-licht pakte. Kyton liep geroutineerd, gedegen en nagenoeg foutloos naar een mooie score van 74.380 procent. Morgen kan het duo hun derde titel op rij winnen. Tijdens de Hippiade vorig jaar september haalden ze de Z2-titel binnen.

Marieke van der Putten eindigde in het eerste onderdeel van het ZZ-Zwaar op de tweede plaats met Kuvasz RS2 (v.Governor). De lichtvoetige zwarte deed eerder in dezelfde dressuurring op het Nationaal Hippisch Centrum van zich horen toen hij in de Pavo Cup derde werd.

Renate van Uytert-van Vliet zal voor de finale moeten kiezen met welke hengst ze start. Met Johnny Depp (v.Bordeaux) reed ze een score van 73.047 procent en eindigde daarmee op de derde plaats. Met de even oude Just Wimphof (v.De Niro) behaalde Renate de vierde plaats. De gemiddelde score van juryleden Dick den Elsen, Jolanda de Nekker en Kees op โ€™t Hoog kwam voor de combinatie op 72.285%. Renate is regerend ZZ-Zwaar kampioene. Vorig jaar augustus won ze de titel in Ermelo met In Style. Bart Veeze won de titel op het NK Dressuur in 2020 met Imposantos.

De derde Van Uytert-hengst in het ZZ-Zwaar, Dante US (v.Dante Weltino), werd door Diederik van Silfhout naar de vijfde plaats gereden.

De top 10 van het eerste onderdeel rijdt morgenochtend de finale van het ZZ-zwaar in de hoofdring.

Uitslag

Bart Veeze – Kyton NK Dressuur 2022 ยฉ DigiShots
Marieke van der Putten – Kuvasz RS2 NK Dressuur 2022 ยฉ DigiShots
Renate van Uytert – Johnny Depp NK Dressuur 2022 ยฉ DigiShots