Bart Veeze kampioen Lichte Tour met Imposantos

geplaatst in: Nieuws | 0

Bart Veeze is dé man van het KNHS Kampioenschap dressuur 2022. Hij won vier rubrieken en twee titels. Na die in het ZZ-Zwaar voegde Veeze het kampioenschap in de Lichte Tour toe aan zijn palmares. Dit keer deed hij dat met Imposantos, waarmee hij al een imponerende staat van dienst heeft opgebouwd. Twee jaar geleden wonnen ze op hetzelfde evenement de titel in het ZZ-Zwaar. Hans Peter Minderhoud danste met de expressieve Syrakus naar het zilver. Dominique Filion veroverde het brons met Dettori in het Lichte Tour kampioenschap.

“Ja, gelukt. Een dubbelslag”, lacht Bart Veeze, gevolgd door een zucht. “Dit is niet goed voor je hart en voor je alles.”

Bart komt net de ring uit met Imposantos, als laatste starter in de finale van de Lichte Tour. Hij hoort net dat hij de Kür op Muziek gewonnen heeft en daarmee zijn tweede titel van de dag mee terugneemt naar Lochem. Na een omhelzing van Imposantos eigenaar Theo Driessen vervolgt Bart: “Ik dacht nog, het kan wel twee keer op dit NK. Misschien lukt het. Imposantos liep heel fijn vandaag. Gisteren was ik niet heel tevreden. Dat was een beetje mijn eigen fout bij het losrijden. Nu was hij er scherp aan. Hij was top. Gelukkig.”

Dit is het al zoveelste kampioenschap dat Veeze met Imposantos (Wynton x Krack C) wint. “Dat maakt het ook wel een beetje moeilijker. De druk wordt steeds groter. Ik moet ook steeds weer bewijzen dat het niet zo maar wat is. Ik neem nu alle tijd om Imposantos voor te bereiden op de overstap naar de Grand Prix. Hij zit ook in het dekseizoen en krijgt voorlopig even wedstrijdpauze.”

Bart Veeze nu al dé man van het NK. “Ik ben blij. Blij hoe het vandaag ging. Gisteren won ik en baalde ik wat van mezelf. Dan is het top dat Imposantos vandaag ook zo fijn liep en we weer konden winnen.”

Hans Peter Minderhoud zat Veeze dicht op de hielen. Met zijn jonge en expressieve Syrakus (v.Sezuan) deed de ruiter uit Oosterbeek met de tweede plaats in de Kür en 77.742% goede zaken in de eindstand van het NK. Ze eindigden als tweede.

Dominique Filion wist haar tweede plaats van de eerste dag niet te verdedigen. Met haar actieve en fijne meewerkende hengst Dettori, een nakomeling van Desperado N.O.P. die gisteren de Grand Prix van het NK won, moest ze in de finaleproef genoegen nemen met de vierde plaats. Daarmee eindigden ze in het NK op brons.

Seth Boschman reed de talentvolle merrie Flora de Mariposa RS2 naar de derde plaats in de finale en eindige het NK op de vierde plaats, net naast het podium. Het kampioenschap Lichte Tour werd gesponsord door RS2 Dressage Center de Horst, de werkgever van Boschman en Marieke van der Putten die bezig is aan een succesvol NK.