Op naar het NK Dressuur 2021

geplaatst in: Uncategorized | 0

Het NK Dressuur 2020 zit er op. Vier zonovergoten dagen op het Nationaal Hippisch Centrum waar V2 Facility en de KNHS een kampioenschap organiseerden dat klonk als een klok.

Bondscoach Alex van Silfhout verwoordde het als volgt in de afsluitende persconferentie: “Hulde aan de organisatie. V2 Facility heeft hier een fantastische wedstrijd neergezet. Sportief gezien had het niet beter gekund.”
En het was niet alleen de bondscoach die dat beweerde. Waar je ook kwam op het prachtig aangeklede terrein van het Nationaal Hippisch Centrum, je hoorde dezelfde geluiden. Ruiters en amazones staken de loftrompet. Er was sfeer en veel publiek, dat blij was dat er weer een ‘grote’ wedstrijd werd verreden.

En waar het om ging, de sport, die floreerde. Emotie was er bij de Kür op Muziek van Edward Gal en GLOCK’s Toto jr. De elfde titel voor Gal was er een om in te lijsten met een gouden rand. Frank Hosmar behaalde zijn negende nationale para-titel.Overtuigende kampioenen waren er ook in de Lichte Tour, in het ZZ-zwaar en bij de U-25. De jeugd reed volwassen en strijdvaardig en zorgde voor prachtige dressuursport.

En tussen al die topsporters genoten de jongsten met hun pony’s en ouders van de Bixie-wedstrijd.

Genieten was het woord van dit NK Dressuur. Of genoten, want het zit er nu op.

Op naar 2021 met een NK Dressuur in de maand mei. Ben jij er ook bij?