Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap

geplaatst in: Uncategorized | 0

De Nederlandse dressuursport heeft er weer een topcombinatie bij: Hans Peter Minderhoud met Invictus. Ze wonnen overtuigend de titel in het KNHS-kampioenschap Lichte Tour met een fantastische overwinning in de Kür op Muziek en de winst in de Prix St George op zaterdag. Dat deed ook Diederik van Silfhout met Impression. Een tweede plaats in de Kür op Muziek bracht hen het zilver. Derde eindigde Kirsten Brouwer met Foundation.

“Dat is weer een tijdje geleden dat ik de titel pakte in de Lichte Tour. Het werd wel weer eens tijd”, lacht Hans Peter. “Dit is lekker paardrijden. Ik had drie proeven met Invictus gereden en dit was zijn eerste Kür, dus ik vond het nog wel een beetje spannend hoe hij zou reageren. Ik merk wel dat hij het nog een beetje spannend vind, maar ik kan hem super door de proeven leiden. Hij doet gewoon alles wat ik wil. Het is gewoon een super getalenteerd paard. Hij heeft er gewoon alles in. De stap was nog wat gespannen vandaag. Dat kan hij ook wel een stuk beter. Hij draaft en galoppeert gewoon fantastisch.”
Daarmee is niets te veel gezegd. De zevenjarige Jack Sparrow-zoon Invictus imponerende met zijn geweldige gedragen manier van bewegen, zijn power en geweldige looks. “We hebben hem lang thuis gehouden. Riccardo Sanavio heeft hem vorig jaar een paar keer in het ZZ-zwaar gestart. Ik heb twee wedstrijden gereden om me voor dit kampioenschap te kwalificeren.”

Invictus is van Edward Gal die hem op driejarige leeftijd kocht. “We werden getipt en toen zijn we gaan kijken. Ik het begin was hij best pittig”, herinnert Hans Peter zich. “Toen had hij zoveel overdrive. Nu is het een schat van een beest. Het is echt onze hoop voor de toekomst. Toen Riccardo bij ons weg ging, ben ik Invictus gaan rijden. Ik dacht: die ligt mij wel. Edward heeft al die jonge Totilassen bij zich, dus ik dacht dan neem ik de jonge Johnson’s wel.” (Invictus is een achterkleinzoon Minderhoud’s voormalige topper Johnson TN, red).

Diederik van Silfhout pakte voor het tweede jaar op rij de tweede plaats met de zevenjarige KWPN-hengst Impression, vorig jaar in het ZZ-zwaar. Met de tweede plaats in de Kür op Muziek kwam zijn totaal op 3 plaatsingspunten. Net als Hans Peter won Diederik gisteren de Prix St Georges, die in twee groepen was verdeeld. De beste zes van iedere groep maakten totaal twaalf finalisten voor de Lichte Tour.

Met de KWPN-hengst Foundation RR pakte Kirsten Brouwer de bronzen medaille.

Uitslag KNHS-kampioenschap Lichte Tour
1. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Invictus (Jack Sparrow x Voice)
2. Diederik van Silfhout (Lunteren), Impression (Don Schufro x Ferro)
3. Kirsten Brouwer (Gameren), Foundation RR (United x Jazz)

Foto: Hans Peter Minderhoud en Invictus (www.digishots.nl)