Zevende titel voor Edward Gal

geplaatst in: Nieuws | 0

Gal, Minderhoud, Van der Meer en Van Silfhout in het EK-team

Dressuurruiter Edward Gal (Oosterbeek) won vanmiddag zijn zevende nationale titel, de vierde op rij met zijn 14-jarige zwarte krachtpatser Glock’s Undercover. Het was dan ook geen verrassing dat bondscoach Wim Ernes Gal opstelt in het EK team dat volgende maand in Aken van start gaat. De nummer twee van het NK, Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met Glock’s Johnson, en Diederik van Silfhout (Lunteren) met Arlando N.O.P. (brons) hebben ook een plaats in het EK-team. Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Uzzo zien een goed seizoen eveneens beloond met een teamplaats.

“Ik houd een super gevoel over aan dit NK. Glock’s Undercover N.O.P. is weer helemaal hersteld na zijn mindere optreden in Rotterdam een paar weken geleden”, legt kampioen Gal uit. “Dit was echt een geweldig kampioenschap met veel publiek en heel mooi zoals het stadion er uit zag.”

Gal startte het NK in de Grand Prix met een voorsprong en breidde die met een geweldige score van 87,425 in de Kür op Muziek nog verder uit. “Glock’s Undercover gaf me in de Kür een super gevoel.” Gal heeft nog vier weken om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap dat van 12 tot en met 16 augustus in Aken wordt verreden. “Ik ga nu een paar dagen op vakantie. Undercover krijgt ook een paar dagen vrij en dan pakken we zaterdag de training weer op. En we hebben het trainingskamp nog waar we ook ontspannen over andere dingen dan alleen paarden praten.”

Gal’s partner Hans Peter Minderhoud reed met Glock’s Johnson een persoonlijk record in de Kür op Muziek. “Johnson heeft hier alle dagen op het NK een goede wedstrijd gelopen. De Grand Prix was al goed en in de Kür deed hij er nog een tandje bij. Als hij de muziek hoort dan klimt hij er gewoon in. Een geweldig gevoel om mee rond te rijden. Glock’s Johnson TN heeft als veelgevraagde dekhengst een druk seizoen gehad. Het gaat er nu om hem fit te houden en er voor te zorgen dat hij er lol in houdt. Over een paar weken wil ik het graag nog een tikkie beter doen”, besluit Minderhoud.

Bondscoach Wim Ernes had lange tijd een voorkeur voor Glock’s Flirt van Minderhoud in het EK-team. “Glock’s Johnson heeft me vandaag overtuigd. Dat ik ook voor Diederik van Silfhout in mijn team kies, mag duidelijk zijn na dit NK.” Patrick van der Meer startte met Uzzo niet op het NK, de laatste observatiewedstrijd voor het EK. “Patrick heeft de laatste tijd heel constant gepresteerd en een goed seizoen gehad. Dat is de reden dat ik hem opstel”, legt Ernes uit. “Ik ga me voor 300 procent inzetten”, lacht Van der Meer.

Bronzen medaille winnaar Diederik van Silfhout kende met Arlando N.O.P. geen gelukkige start van het NK. “We hadden te veel fouten in de Grand Prix.” In de afsluitende Kür zat Van Silfhout dicht bij de 80 procent. “De Kür was volgens mij foutloos. En het mooie was dat Arlando echt nog kracht over had.”

Uitslag Kür op Muziek

  1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro), 87,425%
  2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz), 82, 125%
  3. Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 79,225%

Uitslag NK Dressuur, zware tour
Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro), 171,945
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN(v.Jazz), 161,045
Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 153,225

Dressuurteam EK Dressuur, 12 tot met 16 augustus Aken
Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro)
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz)
Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox)
Patrick van der Meer (Naaldwijk), Uzzo (v.Lancet)

_L6C3637 kopiëren

Foto: Digishots