Winst Frank Hosmar in NK Para-dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Van der Dulk, Van der Horst, Voets en Hosmar team voor EK Deauville

Wat een prachtige sport en mooie nieuwsberichten op het NK Para-Dressuur! Frank Hosmar (Haarle) is met Alphaville N.O.P. de Nederlands kampioen para-dressuur 2015. Het N.O.P. kon het 16e contract tekenen voor een nieuw N.O.P.-paard in de stal. En het team voor het EK Para-dressuur dit jaar (17-20 september in Deauville, Frankrijk) is bekend.

Tien combinaties waren startgerechtigd in de Kür. Voor het eerst werd volgens het format gereden dat in para-land bij uitstek Paralympisch kampioen Groot-Brittannië al vele jaren wordt gehanteerd: alle grades bij elkaar, voor één titelserie, met aparte medailles voor alle hoogsten van een grade.

De één na laatste starter Frank Hosmar (Haarle) reed met Alphaville N.O.P (v.Sandreo) een proef waar het gemak van afstraalde. Met 80,667% won hij de Kür en het NK. Hij was de koning te rijk: “Perfect is iets nooit, maar voor mijn gevoel heb ik er uit gehaald wat nu kan”, zei hij.

Het zilver was voor Nicole den Dulk met haar routinier Fifty Fifty (v.Florestan), die zij als vanzelf met veel harmonie en in een perfecte timing met de muziek aan het gaan had (76,50%). Rabo-talent van het jaar Rixt van der Horst (Nistelrode) won met Uniek N.O.P. (v.Gribaldi) het brons na een fijne en vanzelfsprekend gereden proef (74,917%).

N.O.P.
Nicole den Dulk (Elen) tekende als eigenaar samen met partner Robin Ammerlaan en moeder Den Dulk het contract met Emile Hendrix van het N.O.P. voor haar 12-jarige zwarte ruin Wallace (Future x Rohdiamant) die nu dus N.O.P. Wallace heet. “Wat een waardering! Ben superblij”, straalde Den Dulk.

Team
Het NK Para-dressuur was de laatste observatiewedstrijd voor het team dat in september naar het EK Para-Dressuur wordt afgevaardigd.

Bondscoach Joyce Heuitink maakte het team bekend. Dat gaat bestaan uit Nederlands kampioen Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P., nummer twee van het kampioenschap Nicole den Dulk (Elen) met Fifty Fifty, winnares van het brons Rixt van der Horst (Nistelrode) met Uniek N.O.P. en nummer vier in de uitslag Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB N.O.P.. Individueel starten mag Sabine Peters (Cuyk). Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. is haar eigen reserve voor het team. De eerste reserve bij uitval van een ander teamlid is Lotte Krijnsen (Enschede) met Rosenstolz.

“Het voordeel van een team dat twee maanden voor een titelstrijd bekend is, is de langere ook individueel gerichte voorbereidingstijd. Ik heb bijzonder veel vertrouwen in dit team!”, zei bondscoach Heuitink, die in september ook nog een trainingskamp belegt. Voor Nederlands kampipoen Frank Hosmar het laatste woord: “Eerste doel nu is ons zo goed mogelijk presenteren op het EK natuurlijk, maar verder heb ik de ogen al gericht op de Paralympische Spelen in Rio!”.

Daar zal overigens de jury-voorzitter van vandaag Hanneke Gerritsen (Ommen) voorzitter van de Paralympische jury zijn. Ook nog een nieuwsbericht dat in Nederland nog niet is gepubliceerd.

UITSLAG NK PARA-DRESSUUR
1 en GOUD Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P. – 154,040
2 en ZILVER Nicole den Dulk (Elen) – Fifty Fifty – 151,407
3 en BRONS Rixt van der Horst (Nistelrode) – 151,407

Winnaars Grades:
Grade 1: Nicole den Dulk – Fifty Fifty
Grade II: Rixt van der Horst – Uniek N.O.P.
Grade III: Sanne Voets – Vedet PB N.O.P.
Grade IV: Frank Hosmar – Alphaville N.O.P.