Tommie Visser met Vario Hippiques Vingino naar NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Van 17 t/m 19 juli wordt het NK Dressuur georganiseerd op het KNHS-centrum in Ermelo. Begin juni opende de inschrijvingen voor de verschillende rubrieken. Tal van bekende combinaties hebben zich reeds ingeschreven voor de Zware Tour en zullen aan de start verschijnen, waaronder Tommie Visser met Vario Hippiques Vingino, Emmelie Scholtens met Apache en Marlies van Baalen met Ratzinger.

Tommie Visser over zijn inschrijving voor het NK Dressuur: “Sinds Vingino weer bij mij op stal staat, heb ik drie wedstrijden met hem gereden. Het was de eerste paar keer wel aftasten; we zijn immers bijna een jaar uit elkaar geweest. Ik kwam er achter dat dat toch een lange tijd is. Daardoor ga je toch wat voorzichtiger de proeven in. We moeten een aantal zaken nog meer op elkaar afstemmen. Daarom ben ik de afgelopen tijd bewust thuisgebleven, om verder door te trainen en de puntjes op de i te zetten. Of we 100% klaar zijn voor Ermelo, dat kan ik nu nog niet zeggen, maar we gaan er zeker voor!”

Over de verhuizing van het NK van Hoofddorp naar het KNHS-centrum in Ermelo zegt de dressuurruiter: “Hoofddorp ligt praktisch in m’n achtertuin. Dus voor mij was het wel handig. Maar ik vroeg me al jaren af waarom het NK niet in Ermelo georganiseerd werd. Het EK voor de jeugd in 2009 werd hier georganiseerd en dat was echt fantastisch! Het centrum was toen nog niet eens zo compleet als nu, kun je nagaan. Ik denk dat Ermelo dé plek bij uitstek is voor het NK Dressuur. Een prachtige locatie met de perfecte uitstraling voor het NK.”

Dat de top steeds breder wordt, werd maar weer eens bewezen tijdens het CHIO Rotterdam. Daar wist Hans Peter Minderhoud zijn Team Glock-collega Edward Gal te verslaan. Tommie Vissers over zijn verwachtingen voor Ermelo: “Ik vind het leuk dat we nu niet meer vooraf weten wie er gaat winnen. De top wordt steeds beter en dat zorgt ervoor dat het steeds spannender wordt. De combinaties zijn meer aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal bepalen wie er gaat winnen. Dat is leuker voor het publiek en goed voor de sport!”

Op dit moment zijn er nog enkele Zware Tour-plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen zijn geopend tot het einde van de week. Tickets zijn te bestellen via de website: www.nk-dressuur.nl