Selectiewedstrijden NK Dressuur in Tolbert, Delft en Kronenberg

geplaatst in: Nieuws | 0

Afgelopen weekend trapten de eerste selectiewedstrijden voor het ZZ-Zwaar en Lichte Tour van het NK af in Tolbert, Delft en Kronenberg. Er werden hoge scores gereden en het was een spannende strijd. Dit belooft veel goeds voor het NK!

Tolbert

Op 28 april vond de eerste selectiewedstrijd voor het NK Dressuur 2018 plaats in Tolbert. Nicky Snijder pakte de winst met een score van 66,43% met Game Boy STH (v. Andretti) in het ZZ-Zwaar. In de tweede proef werd Nicky eveneens eerste. Hij behaalde met Game Boy STH maar liefst 69,36%. Joyce Heuitink won de Lichte Tour-proef met Gaudi Vita  (v. Apache) met een score van 69,49%.

Delft

In Delft werden hoge scores verreden in de Lichte Tour en ook in de ZZ-Zwaar werd goed gepresteerd. In de eerste proef ging Stephanie de Frel er vandoor met de overwinning met VMF Gladiator (v. Totilas). Deze combinatie behaalde een percentage van 70,64%. In de tweede proef won Lotje Schoots met La Valencio’s Favorit (v. Jazz) met een score van 71,71%. Amazone Danielle Heijkoop won de Lichte Tour met Gribaldi-dochter Daula II. De combinatie werd beloont met een score van 75,07%.

Kronenberg

In Kronenberg zegevierde Neelke van Kollenburg in de eerste proef met Feline (v. Jazz) met een percentage van 69,29% in het ZZ-Zwaar. In de tweede proef pakte Leila Sticker met Fieldmaster (v. Ampère) de eerste plaats met 70,29%. Sandy van Boxmeer won de Lichte Tour met Earth, Wind and Fire (v. Lord Loxley) met een score van 70,15%.