Sanne Buijs eerste Nederlands kampioene Children

geplaatst in: Nieuws | 0
Sanne Buijs – Happy Feet
NK Dressuur 2018
© DigiShots
De Children gaven op hun eerste NK hun visitekaartje af met geweldige proeven. Kampioene Sanne Buijs en Happy Feet ontvingen in beide proeven van het kampioenschap boven de 75 procent van de juryleden. Daarmee won ze overtuigend goud. Lara van Nek en gouden-EK -teamlid-collega Sanne van der Pols maakten het spannend in de strijd om zilver en brons.

“Echt heel onwerkelijk gewoon”, lacht Sanne Buijs. “We gingen hier zonder verwachtingen naar toe. En dat het dat zo goed uitpakt, dat is wel bijzonder.” De veertienjarige amazone was vorig jaar de eerste die voor Nederland een gouden medaille won op het EK en nu is ze de eerste Nederlands kampioene Children. “Ik heb toch iedere wedstrijd nog last van spanning. Ik ga het nu met Happy Feet proberen bij de junioren. Naast de Children-wedstrijden rijd ik hem in het Z2 bij de pony’s. Het was heel gezellig bij de Children. Ik heb heel veel geleerd het afgelopen jaar. Ik ga Monique Peutz, de bondscoach, ook missen. Daar heb ik een hele goede klik mee.”

Lara van Nek zit er een beetje beteuterd bij. “Ach, ik heb op het EK al van Sanne gewonnen.” De zilveren medaille winnares van het NK is dertien en mag nog een jaar bij de Children rijden. “Ik wil een oproep doen om kinderen te motiveren bij de Children te komen rijden.” Lara reed het jongste paard van het kampioenschap, de achtjarige charmante Fariska.

Sanne van der Pols en Excellentie sloten hun Children-periode af met de bronzen medaille.

Bondscoach Monique Peutz is in het voorjaar van 2017 met de KNHS gestart met een Children-pilot. Na twee succesvolle Europese Kampioenschappen in Roosendaal en Fontainebleau waar teamgoud en individueel goud werd gewonnen, kijkt Monique tevreden terug op het eerste NK Children. “Geweldig hoog niveau van de drie dames op het podium. Alle drie top gereden. Echt petje af.” Lili van den Hoogen, ook lid van het gouden EK-team ontbrak op het NK. “Ze had haar paard geleast tot het EK. De andere drie hebben hier echt hun visitekaartje afgegeven. Als je ziet hoe volwassen die jonge kinderen door hun proef rijden. Op die leeftijd crosste ik nog een beetje door het bos. Ze hebben in een jaar tijd een enorme ontwikkeling gemaakt. Het is een fantastisch super sfeervol team met de ruiters, de ouders, de eigen trainers. Ze gunnen het elkaar en in de ring gaan ze er voor. Echt fantastisch om te doen.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots