Programma NK Dressuur wordt met één dag uitgebreid

geplaatst in: Nieuws | 0

Anders dan vorig jaar zal het Nederlands Outdoor Dressuurkampioenschap dit jaar niet drie, maar vier dagen duren (14 t/m 17 juli). De hoofdreden van de uitbreiding is het feit dat de Junioren en Young Riders later dat weekend zullen afreizen naar Spanje om deel te nemen aan het EK.

Donderdag 14 juli
De extra dag, de donderdag, staat in het teken van de Junioren en Young Riders, de eventing test en de kwalificatie voor het WK Jonge Paarden voor de 5-, 6- en 7-jarige dressuurpaarden.

Vrijdag 15 juli
Vrijdagochtend wordt de landenproef voor pony’s verreden. Tevens komen de Para-ruiters in actie en staan de eerste onderdelen van de U25, Zware Tour, Lichte Tour en ZZ-Zwaar op het programma.

Zaterdag 16 juli
Ook de zaterdag biedt ontzettend veel hoogtepunten voor de dressuurliefhebber. Met onder andere de finale Kür op Muziek voor het ZZ-Zwaar en Lichte Tour en de kleine finale voor Para Dressuur.

Zondag 17 juli
Zondag is finaledag voor vele mooie rubrieken! De finalisten van de Kür op Muziek van de U25, Zware Tour en Para Dressuur zullen om de titel Nederlands Kampioen strijden. Ook spannend: op deze dag worden de teams voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bekendgemaakt.

Bekijk hier het hele programma.

De kaartverkoop voor het NK Dressuur gaat 15 april van start.