Para-dressuurteam tweede in Landenwedstrijd Deauville

geplaatst in: Nieuws | 0

DEAUVILLE (KNHS) – Het Nederlandse para-dressuurteam is in de eerste landenwedstrijd van dit jaar tweede geworden achter het team van Groot-Brittannië. Rabo Talent van het Jaar Rixt van der Horst was in de Franse badplaats de vlaggendraagster van het team. Met Uniek N.O.P. won ze alle drie haar proeven in Grade II.

Van 17 tot en met 20 september vindt op dezelfde accommodatie in Deauville het Europees Kampioenschap Para-dressuur plaats. De resultaten van het afgelopen weekend in Deauville zijn een mooie opmaat naar de titelstrijd. Het para-dressuurteam van bondscoach Joyce Heuitink, dat vorig jaar in Caen de zilveren medaille won bij de Wereldruiterspelen, eindigde in de eerste landenwedstrijd van dit jaar achter Groot Brittannië op de tweede plaats.

Rixt van der Horst en Uniek N.O.P. (v.Gribaldi) wonnen de landenproef in Grade II met een score van 72,412 procent. In Grade IV behaalde Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) de tweede plaats met 71,024%.

Hosmar (Haarle) had in Deauville een patent op het zilver. Ook in de individuele proef en de Kür op Muziek moest Frank de Britse Sophie Wells voor zich dulden. Nicole den Dulk (Elen, B) kwam in Grade IB drie keer terug voor de prijsuitreiking. In de afsluitende Kür op Muziek werd ze tweede met Wallace (v.Future), net als de dagen ervoor in de landen- en de individuele proef. Met haar paard Fifty-Fifty beloonden de juryleden haar met derde plaatsen in de landen- en de individuele proef.

Ilona Goes (Zegveld) en Zalisto (v.Florencio) reden het derde resultaat voor het para-dressuurteam in de Kür op Muziek in Grade III en werden de dagen ervoor twee keer vierde. Lotte Krijnsen (Enschede) reed met haar beide paarden de wedstrijd in Deauville in Grade III. Met Rosenstolz (v.Rotspon) behaalde ze een mooie tweede plaats in de individuele proef, werd Lotte zevende in de landenproef en de Kür op Muziek. Zarienta (v.Sir Sinclair) reed Lotte naar de vijfde prijs in de landen- en de individuele proef.

Rixt van de Horst (Grou) liet de buitenlandse concurrentie in Grade II zien dat er over zes maanden op het EK terdege rekening met haar gehouden moet worden. Het Rabo Talent 2014 won al haar proeven in Grade II met ruime voorsprong en percentages ruim boven de 72 procent.

Bron: KNHS