Overtuigende zege voor Edward Gal en Glock´s Zonik in Rotterdam

geplaatst in: Nieuws | 0

Rotterdam (KNHS) – Voor de dressuurruiters die niet uitkomen in de FEI Nations Cup stond vanmiddag al de Grand Prix Special of de Kür op het programma bij het CHIO Rotterdam. In beide rubrieken uit deze CDI3* ging de zege overtuigend naar Nederland. Edward Gal was met Glock´s Zonik heer en meester in de Grand Prix Kur. In de Special was de zege voor Emmelie Scholtens met Apache.


Talent Zonik toonde ook nu weer zijn klasse in het Interchem Stadion van het CHIO. Voornaam en expressief walste hij door de baan. Natuurlijk zijn er hier en daar nog best wat hakkeltjes te zien bij dit jonge en relatief onervaren paard, maar het beeld is geweldig. Gal was zelf ook tevreden na zijn optreden. “Gisteren was hij een beetje leeg, de nacht daarvoor was hij heel druk geweest op stal. Vannacht heeft hij in een andere stal gestaan en was hij veel rustiger. Hij schrok nu ook een keer van de paraplu´s, maar dit is super voor hem om ervaring op te doen. We hebben nog geen eigen Kür voor Zonik en ik reed nu de Kür van Undercover. Dat past ook niet helemaal, die eigen Kür komt er natuurlijk, maar we hebben tijd genoeg met hem.”

Lovende bondscoach
Ook bondscoach Rien van der Schaft is lovend over de combinatie Zonik – Gal. “Het is allemaal buitengewoon veelbelovend. Er zaten nu al weer stukken in de proef die beter ware dan de vorige keer. Gelukkig denkt het hele team rond Zonik (Nicole Werner, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud) er net zoals ik over en willen we allemaal heel voorzichtige met hem zijn en alles rustig opbouwen. Dit paard heeft alles in zich en met zijn allen moeten we daar met verstand mee omgaan en hem heel rustig opleiden. We gaan nu eerst kijken hoe hij van deze wedstrijd terugkomt en herstelt en daarna kijken we weer verder. Het is helemaal nog niet aan de orde dat Edward met Zonik naar het EK gaat, we bekijken steeds hoe hij zich ontwikkeld. Dit kan een hele bijzondere worden.”

In de Grand Prix Special ging Apache van Emmelie Scholtens niet zo overtuigend rond als vrijdag in de Grand Prix waar hij won, maar het beeld was nog steeds heel knap. Adelinde Cornelissen reed haar Aqiedo naar de tweede plaats.

Uitslagen
Grand Prix Special CDI3* Rotterdam
1. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 72.764%
2. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Aqiedo, 71.882%
3. Fanny Verliefden (Bel) – Indoctro vd Steenblok, 69.274%

Grand Prix Kür CDI3* Rotterdam
1. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock´s Zonik, 77.450%
2. Danielle Heijkoop (Rotterdam) – Siro, 74.075%
3. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 73.860%

Bron: KNHS