NK Para-dressuur aangevoerd door Nicole den Dulk

geplaatst in: Nieuws | 0

Het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap Para-Dressuur is gewonnen door Nicole den Dulk met Fifty Fifty (74,080%). De combinatie die getraind wordt door Chris Haazen is het hele seizoen al in topvorm en liet een proef zien met prachtige onderdelen.

Jury-voorzitter Jacques van der Harst zei: “We hebben hele goede combinaties gezien en hele fijne paarden. Er waren drie echte uitschieters: Nicole den Dulk met Fifty Fifty, Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. en Rixt van der Horst met Uniek N.O.P.. Deze combinaties zijn zeer betrouwbaar en de ruiters hebben de paarden fijn aan het bewegen! We hebben hele goede paarden voor de para-dressuur in Nederland. Sommige paarden kwamen nu iets minder uit de verf door spanning. Dat is altijd ten koste van de harmonie, zoals nu bij Demi Vermeulen. ”

Bondscoach Joyce Heuitink zegt: “Veel paarden en combinaties vonden het spannend! Je wilt de spanning hier natuurlijk liever niet. Maar aan de andere kant is dit een groot evenement met allure. Dat is een EK ook. Dit eerste NK in Ermelo is dus een hele goede voorbereiding op het EK. Je gunt iedereen op het NK zo graag zijn beste rit. Dat is niet voor iedereen uitgekomen. Voor mij maken de ruiters het nu wel spannend….”

Het NK Para-Dressuur is de derde en beslissende observatiewedstrijd voor het team voor het EK in Deauville in september. Op zondag maakt bondscoach Joyce Heuitink haar EK-team bekend.
De beste tien van de individuele proef van vandaag komen zondag aan de start in de Kür op muziek, waarna ook de uitslag van het NK Para-Dressuur 2015 bekend zal zijn.

UITSLAG
1. Nicole den Dulk – Fifty Fifty 74,080%
2. Frank Hosmar – Alphaville N.O.P. 73,373%
3. Rixt van der Horst – Uniek N.O.P. 73,19%
4. Nicole den Dulk – Wallace 70,517%
5. Sabine Peters – Carolus Magnus 70,079%
6. Sanne Voets – Vedet PB N.O.P. 69,228%
7. Gert Bolmer – Aerro H 67,476%
8. Yvette van Geenen – Happy Hero 2 67,381%
9. Ilona Goes – Zalisto 67,154%
10. Demi Vermeulen – Vaness 66,952%

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS
Foto: Nicole den Dulk en Fifty-Fifty (www.digishots.nl)