NK Junioren: Bo Oudhof met showbink Colt naar goud

geplaatst in: Nieuws | 0

De eerste kampioen van het NK Dressuur in Ermelo werd zojuist gehuldigd. Bo Oudhof won de titel bij de Junioren met haar paard Colt Sollenburg (v. Vivaldi). De 18-jarige amazone uit Nijeberkoop ging na de eerste proef al aan de leiding en stelde met een ruimschootse overwinning in de kür het goud veilig. Tweede werd Mylene Spaak met Ziteldo, het brons was voor Mercedes Verweij met Wiolita.

De Junioren reden vandaag een gewone proef en een kür op muziek. Deze scores tezamen bepaalden de einduitslag van het NK Junioren. Hoewel de top van het veld gaandeweg de dag flink werd gehusseld, bleef uiteindelijke winnares Bo Oudhof steeds fier bovenaan staan. De Friese amazone en haar negenjarige paard Colt Sollenburg bleken in bloedvorm.

“In de eerste proef had ik echt een wow-gevoel”, vertelt de kersverse kampioene direct na de prijsuitreiking. “Dat heb ik bijna nooit, ik ben namelijk nogal kritisch. Maar nu reed ik echt met een glimlach rond.

Colt stond er super aan en vond het fantastisch in de hoofdring. Hoe meer publiek en toestanden, hoe mooier hij het vindt. Hij doet er dan echt een schepje bovenop.” Hoewel Colt Sollenburg in de kür iets gespannen was, ging het volgens zijn amazone nog steeds ‘heel goed’. Dat vond de jury ook, want die zette Bo Oudhof anoniem op de eerste plek.

Het Nederlands kampioenschap kon haar daarmee niet meer ontgaan.

“Hartstikke mooi. Je kan zoiets nooit verwachten natuurlijk, voor hetzelfde geld gaat het fout. Maar ik wist wel dat het erin zit en er op het goede moment uit zou kunnen komen. Dat is vandaag, alles klopte!”

Zilver en brons
De zilveren medaille werd opgehaald door Mylene Spaak, die haar paard Ziteldo (v. Royal Dance) had meegenomen. Zij eindigde in beide proeven op de vierde plaats, maar klom in de eindstand dus op naar de tweede trede van het ereschavot. Als derde mocht Mercedes Verweij met San Remo-dochter Wiolita opstellen. De amazone wist na een achtste plek in de eerste proef, in de kür op plaats twee te eindigen en klom daarmee in de eindstand naar het brons.

Uitslag:
1. Bo Oudhof, Colt Sollenburg (v. Vivaldi), 142.243
2. Mylene Spaak, Ziteldo (v. Royal Dance), 135.964
3. Mercedes Verweij, Wiolita (v. San Remo), 135.570

Bo Oudhof - Colt Sollenburg Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Bo Oudhof – Colt Sollenburg
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots