NK Dressuur is zuinig op ’s werelds beste dressuurpaarden

geplaatst in: Nieuws | 0

Afgelopen weken zijn diverse incidenten voorgevallen in stallencomplexen op internationale evenementen. Deze incidenten varieërden van diefstal tot niet-geaccrediteerd publiek in het stallencomplex.

De organisatie van het NK is zich er terdege van bewust dat tijdens het evenement vele dure paarden in het stallencomplex aanwezig zijn. In samenwerking met Tibbaa zal de toegang tot het stallencomplex tijdens het NK Dressuur daarom worden gecontroleerd middels het RFID-systeem (Radio Frequency ID system).

Dit systeem geeft inzicht in welke personen op welk moment in het stallencomplex aanwezig zijn. Het polsbandje dat hiervoor gebruikt wordt, is voorzien van een chip en deze is in het computersysteem gekoppeld aan een persoon. Uitwisseling van dit polsbandje is dus niet mogelijk omdat de foto van de persoon bij de controlescan dan niet correspondeert met diegene die naar binnen wil. Daarnaast wordt iedereen op het stallencomplex niet alleen in-, maar ook uitgecheckt.

Voor deelnemers te paard zal het hoofdstelnummer worden ingevoerd om ervoor te zorgen dat de scan-procedure voor hen soepel verloopt. Dit systeem creëert een goed beeld van wie er op welke tijden aanwezig zijn in de stallen. Met bovenstaande innovatie zal getracht worden de veiligheid op het stallencomplex verder te vergroten.

NK Dressuur is zuinig op de dressuurpaarden en alle materialen die op stal aanwezig zullen zijn. Samen zorgen we ervoor dat alles veilig verloopt.