NK Dressuur Gelderland: voor ieder wat wils!

geplaatst in: Nieuws | 0

Van 26 tot en met 29 juli vindt het Nederlands Kampioenschap Dressuur Gelderland voor de vierde keer plaats op het KNHS-Centrum in Ermelo. Alle klassen van de dressuursport komen aan bod, zoals de Grand Prix, Para Dressuur en Bixie. Daarnaast wordt er dit jaar voor de derde keer de Team Challenge verreden en wordt er een klasse gewijd aan de Friese parels.

Fryso Zadels Friese Paarden Pas De Deux Kür op Muziek

Om de Nederlandse dressuurliefhebber de kans te geven te genieten van prachtige Friese paarden wordt er dit jaar de Fryso Zadels Friese Paarden Pas de Deux Kür op Muziek verreden. De wedstrijd zal over twee dagen verreden worden. Op donderdag 26 juli wordt de individuele proef verreden (telt mee voor punten) en op zaterdag 28 juli de Pas de Deux op muziek. Iedereen die op een Fries rijdt en startgerechtigd is in de klasse ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour mag hieraan deelnemen. Lees hier meer over deze speciale klasse.

Onori Team Challenge

Om deel te kunnen nemen aan de Onori Team Challenge, moet een team bestaan uit drie ruiters waarvan ieder een proef rijdt in één van de volgende klassen: Z1, Z2 of ZZ-Licht. Ruiters mogen zelf hun team samenstellen. In het team mag ook een ponycombinatie worden opgenomen. De Onori Team Challenge is niet voor winstpunten en paarden/pony’s moeten minstens zes jaar oud zijn. Het team met de hoogste gemiddelde score wordt uitgeroepen tot winnaar. Inschrijven voor de Onori Team Challenge kan via de website van het NK Dressuur. Klik hier om meer te lezen over dit teamonderdeel.

Bixie

Voor de kleinste talenten vindt op zondagochtend 08.30 uur de Bixie plaats. Alle ruitertjes in de leeftijdscategorie van vier tot 13 jaar mogen hieraan deelnemen. Alle deelnemers zullen met mooie prijzen huiswaarts gaan.

NK Dressuur Gelderland