Maxime van der Vlist KNHS-kampioene U25

geplaatst in: Nieuws | 0

Het eerste KNHS Kampioenschap U25 Grand Prix kwam vandaag op naam van Maxime van der Vlist en haar stoere Negro-nakomeling Bailey. Kim Schmid reed Pharmahorse Theodoor naar het zilver. Danielle Houtvast en Uthah wonnen brons.

Het was de eerste keer dat het KNHS Kampioenschap U25 voor ruiters/amzones tot 25 werd verreden. Net als de overige kampioenschappen dit weekend in Ermelo werd het over twee proeven verreden. “Ik ging zonder verwachting aan dit kampioenschap van start, het is pas onze zesde wedstrijd in de U25 en dan winnen. Helemaal blij mee”, straalt Maxime van der Vlist. “Ik heb Bailey als jong paard zelf opgeleid tot dit niveau gereden. Dit smaakt naar meer. Volgende maand rijden we onze eerste internationale wedstrijd en dan volgend jaar misschien wel het eerste EK voor U25”, besluit Maxime.

Kim Schmid kende met Pharahorse Theodoor een heel goed voorseizoen. “Het waren dit kampioenschap niet de proeven die het kunnen zijn. Dit was onze laatste wedstrijd bij de U25. Ik heb al een keer Grand Prix gestart. Theodoor heeft veel aanleg voor de piaffe.”

Het was een verrassende uitslag bij de U25 waar Jill Huybregts met Eventz Zamacho Z (vierde) en favoriete Dinja van Liere (zesde) met Hexagons Roumanda niet op het podium eindigen. Danielle Houtvast is bijna verlegen door de bronzen medaille die ze met Uthah won. “Ik ben er door blessures van mezelf en paarden die wat ouder werden langere tijd uitgeweest. Leida Collins, waarvoor ik werk, had Uthah nog staan en het klikt goed. Dit was pas onze tweede U25 proef. Niet verwacht, maar ik ben er heel blij mee.”

Uitslag KNHS Kampioenschap U25 Grand Prix, Ermelo
1. Marime van der Vlist, Bailey (v.Negro), 141,496
2. Kim Schmid, Pharmahorse Theodoor (v.Métall), 139,730
3. Danielle Houtvast, Uthah (v.Jazz), 138,440

Klik hier voor de eindstand van het KNHS kampioenschap U25

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Digishots