Lara van Nek trekt aan het langste eind bij NK Children

geplaatst in: Nieuws | 0

Lara van Nek heeft met haar mooie merrie Amazing Comeback de titel bij de Children gewonnen, de tweede in de historie van het NK in deze leeftijdscategorie. Na een ruime voorsprong in de eerste proef kwam de titel ondanks een tweede plek in de kür niet meer in gevaar. Zilver ging naar de sterk presterende Anniek van Dulst, de bronzen medaille werd uitgereikt aan de constante Senna Evers.

Amazing Comeback

“Dit is een mooie bekroning na drie jaar bij de Children. Vorig jaar was ik tweede achter Sanne Buijs met Happy Feet en dan nu de titel”, vertelt Lara, nadat ze net bij de pony’s gestart is in de observatiewedstrijd gelijk na de prijsuitreiking. “Mijn vertrouwde paard Fariska had een kleine blessure. Die mag ik binnenkort weer gaan rijden. Daar ga ik mee naar Exloo. Amazing Comeback werd eerst gereden door Peter de Boer en mijn trainer Yessin Rahmouni. Nu rijd ik haar een maand. Amazing heeft meer beweging dan Fariska, die is eleganter. Amazing is niet altijd makkelijk om te rijden. Ze kan nog wel wat drammen. Bij Fariska kan je zo opstappen en wegrijden.”

De winnende merrie Amazing Comeback, die de stamboeknaam Atilinda heeft, combineert het sporten met de fokkerij. Haar bekendste nakomeling is de KWPN-kampioenshengst Jameson RS2. De kampioenstitel van Lara en Amazing Comeback in de Lemieux & Ruitersport Den Besten Prijs is al de tweede dit weekend voor Stal 104 van haar ouders Patrick van Nek en Willeke Bos. De merrie Fynona waarmee Marten Luiten Juniorenkampioen werd is ook in bezit van Stal 104.

Thuisrijder

De uit Ermelo afkomstige Anniek van Dulst eindigde op zilver in het kampioenschap, nadat ze met haar appaloosa E-pony Isala’s Arielle (foto onder) met een fijne, correct en actieve proef de finale van het NK had gewonnen met een percentage van 72.321. “Dat was heel leuk. Hij liep heel fijn. Ik had echt niet verwacht hier tweede te worden. Ik rijd met hem ook Z2 en we zijn nu volop bij de Children bezig. Een paar weken geleden waren we al twee keer eerste in onze internationale wedstrijd in Saumur. Dus het gaat goed. Ik ga nu op naar het EK”, lacht de veertienjarige ‘thuisrijder’.

Het brons ging naar Senna Evers en haar bekende paard Happy Feet, die in 2017 in Roosendaal met haar vorige amazone Sanne Buijs gehuldigd werd als Europees kampioen. Senna vormt sinds kort een combinatie met Happy Feet en is daarmee al weer snel succesvol.

Bron: KNHS

Klik hier voor de einduitslag.

Anniek van Dulst – Isala’s Arielle
NK Dressuur 2019
© DigiShots