Laatste selectiemoment EK belooft spannende strijd te worden

geplaatst in: Nieuws | 0

Volgende week starten de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur voor Junioren, Young Riders, Senioren Zware Tour en de Para-dressuurruiters op het KNHS-centrum in Ermelo. Ook zullen de KNHS-kampioenschappen in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour in dit weekend verreden worden.

Hiernaast wordt de U25 rubriek verreden en een ander hoogtepunt van het spectaculaire programma is het laatste selectiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden op zaterdag. Momenteel zitten er nog 10 vijfjarigen en 9 zesjarigen in de race voor een ticket naar Verden.

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten en het NK is trots te kunnen melden dat de grote namen zich hebben ingeschreven voor de Zware Tour. Namen die op de startlijst prijken zijn; Tommie Visser met Vingino, Daniëlle Heijkoop met Siro N.O.P., Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt en Glock’s Johnson en Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P. en Glock’s Voice. NK Dressuur-ambassadeur Diederik van Silfhout zich ingeschreven met maar liefst drie paarden namelijk Arlando N.O.P., Vorst D. en de sterk op de wereldranglijst stijgende Bonzanjo. Ook Emmelie Scholtens en Apache zullen aan de start verschijnen. Emmelie en Apache wonnen afgelopen weekend de Grand Prix tijdens Outdoor Gelderland met een prachtige score van 71,64%. Met deze score zijn ze opgenomen in het Olympisch kader.

Reden voor de aanwezigheid van de absolute top is omdat dit NK het laatste selectiemoment voor het EK in Aken is. Het eerste selectiemoment was tijdens het CHIO Rotterdam. Hans Peter en Johnson wisten zichzelf verrassend tweemaal boven Edward en Undercover te plaatsten. Dit belooft voor het NK een spannende strijd te worden.

Naast de normale entreetickets en logetafels, biedt het NK Dressuur dit jaar ook de mogelijkheid om van dressuur te genieten vanaf VIP-seats. Een VIP-seat is een comfortabele stoel waarbij de drankjes en bediening bij de prijs zijn inbegrepen. De VIP-seats maken onderdeel uit van de VIP-loge. Iedereen die een VIP-seat bestelt maakt automatisch kans op een gratis les van Emmelie Scholtens.

Bestel je tickets hier.