KNHS verhoogt minimumscore voor deelname aan NK jeugd

geplaatst in: Nieuws | 0

De KNHS heeft de minimumscore voor deelname aan het NK dressuur voor junioren en young riders verhoogd vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen. Voor het kampioenschap kon vrij worden ingeschreven door combinaties die 67% in de team test hadden behaald. Bij de junioren ligt die inschrijvingsgrens nu op 68% en bij young riders op 69%.

Charlotte Gunnink, woordvoerder bij de KNHS, legt uit waarom het minimumpercentage bij de junioren en de young riders is verhoogd. “In overleg met bondscoach Alex van Silfhout is besloten om de percentages te verhogen. Dit in verband met de grote hoeveelheid aanmeldingen. Alle betrokken ruiters hebben deze week een persoonlijke mail ontvangen over deze wijziging.”

Van 15 naar 20 startplekken
Naast het verhoogde minimumpercentage in deze rubrieken met vrije inschrijving heeft de KNHS besloten om het aantal startplekken ook uit te breiden. Aan de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en young riders mogen nu 20 in plaats van 15 combinaties deelnemen.

Andere rubrieken
In de andere rubrieken met vrije inschrijving (U-25 en Grand Prix) is de minimumscore vooralsnog ongewijzigd. In de U-25 ligt het minimumpercentage op 65% en in de Grand Prix op 69%. Het NK dressuur vindt over precies twee weken (13-16 juli) plaats in Ermelo.

Klik hier voor het kampioenschapsreglement.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl