Kleine finales NK: zeges voor Meulendijks, Hosmar, Rockx en Van der Pols

geplaatst in: Nieuws | 0

Anne Meulendijks heeft de winst in de Horses2Fly Grand Prix Special binnengehaald door in een nek-nek-race Edward Gal achter zich te laten. Beide ruiters plaatsten zich een dag eerder met hun eerste paard voor de kürfinale op zondag en kwamen vandaag met hun tweede troef in actie in de troostfinale. Meulendijks kwam met Edison (foto, v. Johnson), ondanks een minder geslaagde serie eners, tot een verder knap gereden proef die 71,64% waard bleek. Gal, in de Grand Prix nog als vierde geplaatst met Glock’s Voice (v. De Niro), kende een voor zijn doen minder geslaagde Special en bleef steken op 71,57% en daarmee nipt achter Meulendijks.

In deze verder niet royaal bezette proef plaatste Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) op plek drie en wist Anouk Noordman zich met Zeronica, die momenteel een veulen aan de voet heeft, zowel in score als klassering te verbeteren ten opzichte van de Grand Prix.

Klik hier voor de uitslag.

 

Frank Hosmar neemt revanche bij de para dressuur

De uit Overijssel afkomstige Frank Hosmar nam revanche in de kleine finale van de para dressuur. In de individuele proef zette Hosmar 72,55% neer in de strijd om de Gelderland Sport Onbeperkt Prijs. Daarmee heeft de meervoudig paralympiër een royale voorsprong op de nummer twee.

Hosmar zette een stabiele proef, met fraaie wissels, neer, iets wat de ervaren Grade 5-ruiter wel toevertrouwd is. Daarmee komt Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) sterk terug na het eerste onderdeel, waarin deze geroutineerde combinatie werd uitgesloten vanwege de bloedregel.

De tweede positie van voor Annemarieke Roling – Nobel en haar Don Schufro (v. Doolittle). Deze in Grade 3 uitkomende amazone noteerde 68,33%, zij bleef hiermee nipt voor op Yvette Overgoor en Flynn (v. Vivaldi). Overgoor kwam met 68,18% net wat te kort, een minder geslaagde keertwending gooide roet in het eten.

Zondag 26 mei vervolgt het programma voor de paradressuurruiters met de finale, waarin tien deelnemers een kür op muziek rijden.

Klik hier voor de uitslag.

 

Thalia Rockx wint met tweede troef bij Young Riders

De Young Riders vervolgden vanmorgen het programma om de SeBo Prijs. In deze kleine finale was het Thalia Rockx die met haar tweede troef Gerda Nova de la Fazenda (foto) naar exact 70% reed. De achtjarige Romanov-dochter viel onder de fijn inwerkende amazone op met een aansprekende galoptour. Gerda Nova de la Fazenda loopt met een aansprekend beeld door de drafonderdelen, al was het jammer dat de merrie tijdens een middendraf in galop aansprong.

De tweede positie was voor Fabienne Jongen.  Met haar Botticelli (v. Obelisk) reed de Brabantse amazone naar een lijst met overwegend zevens, wat de teller op 69,36% deed uitkomen. Een kleine smet op de proef was het halthouden en achterwaarts gaan en een fout in de wisselserie om de drie sprongen.

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) bemachtigden 68,08%. Zoutendijk gaat geroutineerd door de proef heen, al zaten de onvoldoendes voor het binnenkomen en het achterwaarts gaan een hogere score in de weg.

Morgen om 11:35 vervolgt het programma voor de Young Riders, met daarin de zes hooggeplaatste Young Riders uit de Landenproef. Zij tonen hun kunnen in een kür op muziek.

Klik hier voor de uitslagen.

 

Junioramazone Sanne van der Pols op zegekoers met Cuvanck PP

Sanne van der Pols wist zich in het eerste onderdeel van het NK Junioren met haar beide paarden te plaatsen bij de beste zes voor de finale kür. Aangezien ze Excellentie (v. Don Schufro) als beste klasseerde en Cuvanck PP (v. Downtown) daarachter, kwam ze met de laatste in actie tijdens de kleine finale. Met 71,96% en een unanieme jurybeslissing viel de zege in deze rubriek Sanne ten deel. Een tweede plaats werd er genoteerd voor Maud de Bruijn, wiens prima optreden met Don Tango B (v. Contango) 69,56% waard was. Een sterke opmars noteerde Nienke Mol. Nog dertiende in het eerste onderdeel kwam de junior nu naar plek drie in het tweede onderdeel van de Kaak Event Rent Prijs.

De ontknoping van de titelstrijd om het nationale juniorenkampioenschap staat voor vandaag om 18:15 uur op het programma.

Klik hier voor de uitslag.