Kleine finales KNHS Kampioenschappen: Schoots en Van Liere slaan hun slag

geplaatst in: Nieuws | 0

Lotje Schoots haalde met Grace of Rose een sterk staaltje uit door de zege in de kleine finale van de Lichte Tour te pakken. Waar het gisteren minder goed wilde lukken en dit duo in de Prix St. Georges bleef steken op de achttiende plek, verliep de Inter I-proef beduidend beter, al zaten de juryleden niet op één lijn. Uiteindelijk was de score van 70,64% net genoeg om Lotje en haar Jazz-merrie naar de eerste plaats te brengen. Kort daarachter volgde Olga Boucher met Houdini La Haya (v. Krack C), die minder dan een tiende procent te kort kwam. Daar weer kort achter kwam Seth Boschman in de eindklassering terecht. Zijn proef met Emporio MB (v. Armani) werd met 70,44% beloond.

De eindstrijd om de KNHS titel in de V2 Facility Prijs Lichte Tour vindt later op de dag plaats en zal om 19:30 uur van start gaan.

Klik hier voor de uitslag.

 

ZZ-Zwaar: Dinja van Liere doet er een schepje bovenop met Hartsuijker

Na het eerste onderdeel in het KNHS Kampioenschap klasse ZZ-Zwaar kwam Dinja van Liere met haar Hartsuijker (foto) ogenschijnlijk niet in de buurt van plaatsing voor de finale kür, waarin de beste zes later vandaag van start gaan. Van Liere klasseerde zich als tiende, maar zat met haar score toch erg dicht op de combinaties boven haar. In de kleine finale wist ze er met de zevenjarige Johnson-zoon nog een schepje bovenop te gooien (71,76%) en daardoor buiten bereik van de overgebleven concurrentie te blijven.

Op plek twee kwam nu Joyce Vegter terecht met Gabana (v. Bretton Woods, 69,52%). Waar ze dus vandaag net naast de winst greep, viel ze gisteren op plek zeven net naast plaatsing voor de finale om de ZZ-Zwaar Dressuur Magazine Prijs. De bronzen plek in de kleine finale was voor Philip van Ommen. Hij reed Presidents G-Star (v. Wonder Boy SHB) naar 68,43%.

De finale om het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar vindt vandaag plaats vanaf 16:00 uur.

Klik hier voor de uitslag.