Kirsten Beckers kampioen ZZ-Zwaar

geplaatst in: Nieuws | 0

Kirsten Beckers is de eerste amazone die tijdens het NK Dressuur Gelderland een gouden medaille omgehangen kreeg. Beckers won de KNHS-titel om de Dressuur Magazine Prijs in de klasse ZZ-zwaar met de negenjarige Easy Quo.

Beckers won de titel met behoorlijke overmacht, in beide verreden proeven wist ze te winnen. Het zilver ging naar Lotje Schoots, brons naar Floor van Kempen.

Kampioene Kirsten Beckers komt breed lachend van haar kampioenspaard af. “Ik rijd hem in principe maar drie of vier keer per week, de andere dagen wordt hij gereden door zijn eigenaresse Sanne Scheepers. Zij wil heel graag ook nog met het paard werken en plezier van hem hebben, ze wil alleen echt geen wedstrijden rijden.”
Het ZZ-Zwaar kampioenschap is verreden over twee proeven. De eerste proef werd vrijdagavond verreden. Doordat het toen zo enorm was, besloot de organisatie deze proef binnen in de veel koelere hal af te werken. Beckers vertelt daarover: “De eerste proef was even raar omdat het naar binnen verplaatst werd. Daardoor hadden we geen baan kunnen verkennen en we hebben eerder ooit maar een kleine binnenwedstrijd gereden. Hij vond het dan ook heel spannend, maar desondanks deed hij goed zijn best. Vandaag kan ik ook niets anders dan tevreden zijn. Natuurlijk kan er altijd wel iets beter, een pirouette was niet zo mooi en de wissels kunnen nog rechter, maar het was voor het eerst in zo een baan en voor het eerst dat ik met hem een kür op muziek reed. Het is een paard met drie goede gangen, en die alles heel makkelijk doet. Ik rijd hem nu bijna een jaar en hij gaat echt heel snel vooruit. Nu wil ik graag over naar de lichte tour en als hij zo door ontwikkelt, hoop ik aan het einde van de winter Intermediar II te kunnen rijden en dan volgend jaar door te werken naar de Grand Prix.”

Foto: Digishots